Skocz do zawartości

Magazynki od broni - czy w pełni legalne?

to17071990

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam wszystkich.
Może to trochę głupio zabrzmi , ale od pewnego czasu snuje wątpliwości co do legalność magazynków od broni w świetle naszego prawa (może już świruje przez ta ustawę:)) . W każdym razie można przyjąć w końcu ,że jest to ISTOTNY ELEMENT BRONI , gdyż bez magazynka większość współczesnych gnatów nie wystrzeli,a jak wiadomo każda istotna część broni podpada pod ustawę. I tu zataczamy koło. Mam nadzieje ,że rozwiejecie moje przypuszczenia (ale logicznie myśląc to mam prawo zadać takie pytanie , gdyż jeśli policja przyczepia sie do zgniłej rakietnicy , czy zardzewiałego zamka to czemu ma nie zrobić tego w stosunku do magazynka sprawnego?). Liczę ,że odpowie na moje pytanie ktoś taki , u którego policja była, miał magazynki i żadnego mu nie zabrali , nie ostrzegali w związku z nimi itp.
Pozdrawiam wszystkich
Napisano
Bzdura i bujda na resorach - katalog istotnych czesci" jest staly, zamkniety i jedno po drugim wymieniony w ustawie. Tyle na ten temat.
Napisano
Ale czy jest taka osoba , do której smutni panowie wpadli na chatę i gdy nie miała nic niebezpiecznego , ale miała magazynki wyszli po prostu nie zabierając niczego?
Napisano
Witam. Pnowie. W ustawie nie pada nawet slowo magazynek a wiec definitywnie nie jest on istotna czescia broni. Nawet posiadajac 1000 roznego rodzaju i typow w/w wlos z glowy spasc nikomo nie moze. To akurat jest legalny element. Agdyby jednak ktos nadgorliwy probowal zrobic z Was terrorystow to musi sie liczyc z tym ze wyjdzie na idiote. Zaden sad nawet w tym chorym kraju nie wyda wyroku skazujacego. Koniec i kropka. Pozdrawiam
Napisano
Słyszałeś , o sądzie , który uznaje za nielegalne łuski i puste wiatraki od moździerzy? Ja słyszałem na własne uszy na żywo , wiec pytam aby nie mieć nieprzyjemności
Napisano
Praerabialem sadowa paranoje, debilna ekspertyze. Polowa sukcesu to znajomosc tematu rzeczowe przedstawienie tematu. Bez nerwow i pieniactwa. Mi sie udalo z malym uszczerbkiem. Magazynek mialem i mili panowie ze spec grupy nawet go nie tkneli. Moze znali sie na rzeczy a moze... Zawsze jest wyjscie. Oczywiscie nie polecam przerabiania tego wszystkiego.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie