saper132 Napisano 16 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2007 witam kolegow mam pytanie czy da sie cos zrobic z zardzewialymi luskami do mosina (wrzucic do nafty lub odrdzewiacza?).W moich rejonach jest tego cale stosy i niewiem czy da sie je jakos wyczyscic bo szkoda zostawiacpzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg1 Napisano 16 Grudzień 2007 Share Napisano 16 Grudzień 2007 Odrdzewiacz Dragon (ew.Fosol) zawsze podziała na rdze, której źródłem są tlenki i wodorotlenki Fe, ponadto niejest agresywny w trawieniu miedzi i cynku składników mosiądzu, chociaż oczywiście częśc tych metali przy długotrwałym działaniu przechodzi do roztworu. Pozostałe sposoby zależnie od stanu były często komentowane - wyszukiwarka.PZDRA gdzie to w grodzie Przemysła i okolicach (dobrze trafiłem?) takie stosy leżą, he, he? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saper132 Napisano 16 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2007 na moich terenach jest tego masapydr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.