Skocz do zawartości

Riese Sokolec wycieczka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 70
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
AL Falkenberg(Eule)...
bo wydaje mi się, że był również sam AL Falkenberg na Sowie

a tak w ogóle często tam jesteś?
popatrz na kratki ściekowe - min tą przed przystankiem...
i stojąc plecami do kościelnych drzwi popatrz na dolinę potoku - ok 50 m... :)

na jakie kratki ? na sylwka tam będe, na ferie może też :]. z tego co gadałem i pisałem z panem Dawidowiczem, to mówił mi że ten obóz był na górce koło wiaduktu Ludwikowice-Sokolec. A tu mi takie z trawy wystają fundamenty, stąd się pytam, bo nie sądziłem że tam był jakiś obóz. Z tego co też czytałem to z Miłkowa z fabrycznej szli i kopali w Sokolcu. A może wiesz gdzie był ten obóz na ul. Wiejskiej ? Babcie tam mam i akurat mnie to interesuje gdzie ... kopać :]

• 1 year later...
Na ferie jak to zwykle bywa, odpoczywałem w Sokolcu w domku tym co zwykle spędzam wakacje jak i inne wolne dni :). Kulig jak zwykle odbywał się starą niemiecką drogą w stronę sztolni. I jak to zwykle musiałem udać się do środka heh. Spotkałem po drodze latających przyjacieli. Wisieli jak umarlaki w korytarzyku z przodkiem na lewo od zawału w suchej sztolni. Dalej się nie zapuszczałem bo baterie siadały w latarce ehh, a w zimie jak to w zimie kompleks suchy. No oprócz drugiej sztolni.

Podobno ktoś tam miał się wybierać tego samego dnia, tak mówił pan który był wynajęty do kuligu. Może jeszcze paliło się ognisko specjalnie dla Was nie gasiliśmy hehe.

Pozdrawiam.

PS.
Na wakacje obszedłem kawał terenu przy kompleksie i trafiła się tylko jedna łuseczka od mauserka, w dodatku w kiepskim stanie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie