tomex Napisano 13 Grudzień 2007 Autor Napisano 13 Grudzień 2007 WitamJestem tutaj nowy więc gorąco wszystkich witam,mam na imię tomek i liczę sobie 26lat, mieszkam w okolicach Oświęcimia, zamiłowania jestem modelarzem oraz pasjonatem historii zwłaszcza tej z ostatniej wojny świ.Pierwszy post i od razu gorąca prośba:poszukuję wszelkich informacji na temat lądowania w okolicachmalec/osiek {obecnie woj.małopolskie} amerykańskiego bombowca B-17 dnia 20 kwietnia 1945 roku samolot prawdopodobnie z powodu braku paliwa{bąć błędu w orientacji} musiał lądować właśnie w tej okolicy,załoga 9 osób,trafiła pod roskliwą" opiekę żołnierzy radzieckich i nie wiadomojakie były jej dalsze losy.Proszę o pomoc ew.adres stron gdzie na takową pomoc mogę liczyć.Z góry serdecznie dziękuję i Pozdrawiam.
Lemeryt Napisano 13 Grudzień 2007 Napisano 13 Grudzień 2007 http://www.samoloty.ow.pl/str147.htmTu znajdziesz specjalistów w tym temacie.Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.