Skocz do zawartości

Pytanie wyposarzenie niemieeckiego żołnierza??

Saper.17

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam poszukiwaczy !!!:)
Mam pytanie znalazłem na strychu pudełeczko z przyborami do szycia jesta bardzo małe6cm na 3,5cm
na pudełku pisze NADELN a wsirodku jedna szpulka na kórej są nawinięte dwa kolory nici biała i czarna a w sirodku szpulki są igły. Wydaje mi się że widziałem to w niemieckim pakiecie chigienicznym ale nie jeste pewien czy to to.Prosze o pomoc . Dał bym zdięcie ale nie moge go załadować!!
Pozdrowienia Saper :-))
Napisano

Nadeln" znaczy igły, l.mn. od słowa adel"-igła. czyli to jest pudełeczko na igły. W necie znalazlem tylko coś takiego, a może aż" coś takiego. Zobacz czy jest tu coś, co ty masz..

Napisano
Jak dla mnie raczej nie pakiet chigienicznym , dużo by wyjaśniło zdjecie tego pakietu , ale jak dla mie raczej nie było potrzeby w pakiecie higienicznym czarnych nici wystarczą białe i w sumie kształt igieł dużo by wyjaśniał , raczej jest to pakiet do naprawiania oporządzenia niż do zszywania rannych
Napisano
Witam niechodzi mi o apteczke osobistą ale o pakie chigieniczny!!:)
Moim zdaniem to służyło do cerowania munduru albo do przyszywania lub skarpetek.:)ta szpulka jest w pojemniczku
któey zatkany jest naparstnikiem.A jak mówie a widziałem to gdzieś w necie ale niepawietam gdzie.
Pozdr. Saper:)
Napisano
Saper przecież o tym pisze i o to mi chodzi ,niemiałem na myśli szpitali polowych sorry jeśli tak zabrzmiała moja wypowiedź
Napisano

Witam załadowałem wkońcu zdięcie!!!:)
Ale niejest rewelacyjne .:(
Jutro w dzień zrobie leprze i ze szczegółami.
Ono dlatego jest takiej słabej jakości bo robiłem je przez kamerkr internetową !!:(
pozdr Saper

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie