Saper.17 Napisano 11 Styczeń 2004 Autor Napisano 11 Styczeń 2004 Witam poszukiwaczy !!!:)Mam pytanie znalazłem na strychu pudełeczko z przyborami do szycia jesta bardzo małe6cm na 3,5cmna pudełku pisze NADELN a wsirodku jedna szpulka na kórej są nawinięte dwa kolory nici biała i czarna a w sirodku szpulki są igły. Wydaje mi się że widziałem to w niemieckim pakiecie chigienicznym ale nie jeste pewien czy to to.Prosze o pomoc . Dał bym zdięcie ale nie moge go załadować!! Pozdrowienia Saper :-))
kloki Napisano 11 Styczeń 2004 Napisano 11 Styczeń 2004 Nadeln" znaczy igły, l.mn. od słowa adel"-igła. czyli to jest pudełeczko na igły. W necie znalazlem tylko coś takiego, a może aż" coś takiego. Zobacz czy jest tu coś, co ty masz..
Saper.17 Napisano 11 Styczeń 2004 Autor Napisano 11 Styczeń 2004 Dzięki kloki niestety to nie to to moje jest metalowe.Dałbym fotke ale niemoge załadować!!:(Pozdr. Saper
Gość Napisano 11 Styczeń 2004 Napisano 11 Styczeń 2004 Jak dla mnie raczej nie pakiet chigienicznym , dużo by wyjaśniło zdjecie tego pakietu , ale jak dla mie raczej nie było potrzeby w pakiecie higienicznym czarnych nici wystarczą białe i w sumie kształt igieł dużo by wyjaśniał , raczej jest to pakiet do naprawiania oporządzenia niż do zszywania rannych
Saper.17 Napisano 11 Styczeń 2004 Autor Napisano 11 Styczeń 2004 Witam niechodzi mi o apteczke osobistą ale o pakie chigieniczny!!:)Moim zdaniem to służyło do cerowania munduru albo do przyszywania lub skarpetek.:)ta szpulka jest w pojemniczku któey zatkany jest naparstnikiem.A jak mówie a widziałem to gdzieś w necie ale niepawietam gdzie.Pozdr. Saper:)
Saper.17 Napisano 11 Styczeń 2004 Autor Napisano 11 Styczeń 2004 ten pakiet tak wygląda ale niewidać co tam dokładnie jeste:)) http://www.germanmilitaria.com/Heer/photos/H51150.html
Gość Napisano 11 Styczeń 2004 Napisano 11 Styczeń 2004 Saper przecież o tym pisze i o to mi chodzi ,niemiałem na myśli szpitali polowych sorry jeśli tak zabrzmiała moja wypowiedź
sapertorun Napisano 12 Styczeń 2004 Napisano 12 Styczeń 2004 Saper17 prześlij fotke mi na prywa to załaduje na forum .To powinno rozwiać nieporozumienia w identyfikacji.Pozdrawiam Sapertorun.
Saper.17 Napisano 16 Styczeń 2004 Autor Napisano 16 Styczeń 2004 Witam załadowałem wkońcu zdięcie!!!:)Ale niejest rewelacyjne .:(Jutro w dzień zrobie leprze i ze szczegółami.Ono dlatego jest takiej słabej jakości bo robiłem je przez kamerkr internetową !!:(pozdr Saper
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.