Gość Napisano 9 Styczeń 2004 Napisano 9 Styczeń 2004 Proszę o identyfikację skromnego w tresci nieśmiertelnika:VIII {Sb) Nr367Z góry dziękuję za pomoc wszystkim kolegom biegłym w tym temacie.Pozdrawiam- Ewor.
MTC Napisano 9 Styczeń 2004 Napisano 9 Styczeń 2004 Witam , zakładając , że jest to niemiecka blacha to Sb może oznaczać Sicherungs Bataillon , ala powinno byc pisane S.B. czy przed VIII nie ma żadnego napisu? Jaki kształt ma ta blacha?Pozdrawiam.
MTC Napisano 15 Styczeń 2004 Napisano 15 Styczeń 2004 Witaj Ewor, pytajac, czy przed VIII nie ma żadnego napisu , myślałem , że jest to blacha z jakiegos stalagu czy oflagu.Stalagowskie i oflagowskie są prostokątne. W tm wypadku i tak jest to dziwny nieśmiertelnik. Niestety niczego ,prócz tego co napisałem , nie umiem powiedzieć.Pozdrawiam.
Gość Napisano 14 Styczeń 2004 Napisano 14 Styczeń 2004 Witaj MTC.Przede wszystkim przepraszam-nie zawsze mam dostęp do Internetu, stąd zwłoka w odpowiedzi.Otóż rze-czony nieśmiertelnik jest absolutnie niemiecki (wiesz:pozostałe znaleziska...),wykonany z alu,o standartowych rozmiarach.Treść podałem poprawnie-nic więcej na nim nie ma!A jeśli chodzi o mniejsze lachy" to posiadam jedną:wykonana z mosiądzu lub brązu,posiada dwa otwory tylko w górnej cześci,brak miejsca do złamania.Kształt taki jak normalne niemieckie blachy(owalny),tyle,że jest o połowę mniejszy.Oznaczenia nie są wybijane,raczej wykonane rylcem(?)wytrawione(?).Skróty wskazują że jest to niemiecka blacha.:)
Gość Napisano 9 Styczeń 2004 Napisano 9 Styczeń 2004 Proszę o identyfikację skromnego w tresci nieśmiertelnika:VIII {Sb) Nr367Z góry dziękuję za pomoc wszystkim kolegom biegłym w tym temacie.Pozdrawiam- Ewor.
Pytanie
Gość
VIII {Sb) Nr367
Z góry dziękuję za pomoc wszystkim kolegom biegłym w tym temacie.Pozdrawiam- Ewor.
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.