pieguss Napisano 4 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 4 Grudzień 2007 Mam pytanie odnośnie lanoliny. Czytałem na forum że jest to jeden z najlepszych środków do konserwacji skóry i można go kupić w aptece. No i tu pojawiają sie schody ponieważ nie chciano mi sprzedać lanoliny samej w sobie mają ją tylko jako składnik receptur. Czy istnieje jakieś źródło gdzie jeszcze mogę pozyskać lanolinę poza apteką?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 4 Grudzień 2007 Share Napisano 4 Grudzień 2007 www.google.pl - kombinacja słów lanolina + kup + skóra"lub ...dowolny serwis aukcyjny, np. ten najbardziej znany i lanolina" w wyszukiwarce. W tym momencie sprawdzałem, wyników jest sporo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocham_góry Napisano 4 Grudzień 2007 Share Napisano 4 Grudzień 2007 Najprościej będzie jak pójdziesz do ... następnej apteki. Ze względu na niski koszt aptekarze nie chcą tego sprzedawać.Mojemu bratu sprzedali bez problemu, zapłacił coś około 3zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vis 35 Napisano 24 Grudzień 2007 Share Napisano 24 Grudzień 2007 Idź do znajomej pani doktor i poproś o receptę, mi bez recepty nie chcieli sprzedać a jak ją miałem to sprzedali bez problemów.WESOŁYCH ŚWIĄT I SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKUVis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregfm Napisano 26 Grudzień 2007 Share Napisano 26 Grudzień 2007 Problem z kupnem jest tego typu że aptekarze muszą gdzieś rozchodowac tą lanolinę i miec na to papier.Idziesz do lekarza rodzinnego i historia o ułańskim siodle pradziadka, albo czymś takim. Wypisuje na receptę kupujesz po ok. 15zł/100 gram.Jeśli lekarz coś marudzi to niech wypisze maśc do zrobienia z lanoliny i talku. Tylko w aptece musisz czarowac tak żeby tego talku nie dodawali do lanoliny. Chwyt z siodłem jest niezawodny. Za taką maśc" zapłacisz połowę tego co powyżej bo taka maśc jest już lekiem refundowanym.Pomyslnosci w Nowym Roku! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.