michal1514 Napisano 7 Grudzień 2007 Autor Napisano 7 Grudzień 2007 DamianLca nie jestem z Rawicz :) jestem z Lubina ... a powiedz o jaki sfinks ci chodzi bo niewiem zbytnio ??:)
DamianLca Napisano 7 Grudzień 2007 Napisano 7 Grudzień 2007 A nie to mi się pomyliło to Necroskop jest z Rawicza :P A sfinks to taka meciarska dyskoteka:D
DamianLca Napisano 7 Grudzień 2007 Napisano 7 Grudzień 2007 Ale temat o sfinksie nie pasuje chyba na tym forum =)
igor02 Napisano 7 Grudzień 2007 Napisano 7 Grudzień 2007 SiemkaZ jednym z gości którzy tam pomykają gadałem bo zeszły sie nasze drogi na innym śmietniku" mówił mi (nie wiem ile w tym prawdy), że ogólnie to cienizna jakieś monetki głownie III resza cynkowe kulki pewnie jeszcze po Napoleonie a co dokładnie to wiadoma sprawa nikt Ci nie powie;-). Ja myślę, że ściemniał bo jakby nic nie było to nie jeździli by tam kilka może nawet kilkanaście razy i nie płacili w walucie. A tak na marginesie pozdrowienia dla WŁAŚCICIELA tego pola i jeszcze paru ładnych hektarów... Gadłem z NIM dobre pół godziny spoko gość byłem na Jego innym polu i też wspomniałem o walucie(%%) to się roześmiał:-)). Dał mi namiary na inne fajne poletko ale jeszce nie sprawdzałem brak czasu.
DJ MHz Napisano 7 Grudzień 2007 Napisano 7 Grudzień 2007 Damian co ty tak się wkurzasz :P ty masz tereny koło Legnicy a nie lubina :D . Daje wam mapke wojskową. A tak to polecam Rudną, głównie pola wokół cmentarzyka tego małego na polu. Tam fajne fanty wychodzą.http://images32.fotosik.pl/72/7a8a0159a46d42b4med.jpg
michal1514 Napisano 7 Grudzień 2007 Autor Napisano 7 Grudzień 2007 dzieki Dj Mhz wlasnie o mapke jakas mi chodzilo :)
michal1514 Napisano 7 Grudzień 2007 Autor Napisano 7 Grudzień 2007 fajna fajna tyko troche slabo na niej widac nazwy wioesk itp :)
michal1514 Napisano 7 Grudzień 2007 Autor Napisano 7 Grudzień 2007 fajne faty mowisz?? a co naprzyklad ??:) aha i panowie doradcie mi gdzie mozna kupic jakis tani wykrywacz taki dla poczatkujacego czyli dla mnie :) chce kupic wykrywacz M05 tani... i mysle ze jak na poczatek bedzie dobry...
DamianLca Napisano 7 Grudzień 2007 Napisano 7 Grudzień 2007 Ale ja oczywiście żartowałem, chodźcie ile chcecie tylko żeby pochwalić mi się znaleziskami :D A wiesz DJ MHz, że właśnie podsunąłeś mi pomysł gdzie jutro wyruszyć z wykrywaczem :D Mam nadzieje, że nie będziesz miał mi tego za złem ale obiecuje że jak coś znajdę to sie pochwale =)P.S. A mapka świetna. Jak byś miał jakieś linki z mapkami na zbyciu to jestem otwarty na wszystkie :P Pozdrawiam: DamianLca
DamianLca Napisano 7 Grudzień 2007 Napisano 7 Grudzień 2007 michal1514 Osobiście chodzę z MD 3010 i jestem zadowolony, chodź ten wykrywacz nie cieszy się zbytnio popularnością. Uważam,że MD jest dosyć tanim i dobrym wykrywaczem. I co z tego, że jest napisane na nim MADE IN CHINA fakt, że może wygląd nie zachwyca ale powtórzę to trzeci raz MD jest moim zdaniem w porządku.
lezakr Napisano 7 Grudzień 2007 Napisano 7 Grudzień 2007 DJ MHz, opisywane przez Ciebie miejsce (Raudten). Fotka ze zwiadu lotniczego 07.02.1945, skan słaby... Pozdrawiam
michal1514 Napisano 8 Grudzień 2007 Autor Napisano 8 Grudzień 2007 kurcze na tej mapie troche sie niemoge doczekac naz miast hmm znalazlem tyko legnice a dalej sie roczcytac nie moge ehh ...ma moze ktos lepszy skan mapy ?? :))))))
DJ MHz Napisano 8 Grudzień 2007 Napisano 8 Grudzień 2007 Też mam lepszą jakość ale musicie na nią zasłużyć :P hehe. Weźcie inna mapke wig, i popatrzcie jakie są miejscowości i jakie tam na wojskowej... takie trudne ? :P.
DJ MHz Napisano 8 Grudzień 2007 Napisano 8 Grudzień 2007 A tak wogóle to przecież widać. Legnice widać, w góre potem lubin, polkowice to heerwegen, na prawo rudna. Głogów na samej górze. Potem tak jak mówiłem brać inną mapke i się orientować troche :P a nie tak o na wszystko gotowe.
lezakr Napisano 8 Grudzień 2007 Napisano 8 Grudzień 2007 DJ MHz, coś Tobie wiadomo dlaczego zostało wyłączone forum eksploracjapolkowice ?
michal1514 Napisano 8 Grudzień 2007 Autor Napisano 8 Grudzień 2007 DJ Mhz daj prosze lepszy skan pliss :D:D
DJ MHz Napisano 9 Grudzień 2007 Napisano 9 Grudzień 2007 lezakr- ja wyłączyłem, w dzisiejszych czasach zamieszczanie fotek militari wiadomo czym się kończy...Troche posprzątam tam zawartość i uruchomie :P, choć niewiem czy się opłaca i tak z 2-3 osoby pisały...
DJ MHz Napisano 9 Grudzień 2007 Napisano 9 Grudzień 2007 www.eksploracjapolkowice.fora.plDobra koledzy, uruchomiłem forum, troche wyczyściłem posty, mam nadzieje że ktoś będzie pisał bo nowe informacje zamieściłem :] militarne itp. Zapraszam na kopanie !
MOLA Napisano 16 Grudzień 2007 Napisano 16 Grudzień 2007 Lezakr- skad pochodzi fotka zwiadu lotniczego ,gdzie mozna takie cos znaleźć????
lezakr Napisano 16 Grudzień 2007 Napisano 16 Grudzień 2007 MOLA - Instytut im. Herdera, również dostępne w internecie.(zbiory specjalne).http://www.herder-institut.de/index.php?lang=pl&id=4Pozdrawiamlezakr
MOLA Napisano 17 Grudzień 2007 Napisano 17 Grudzień 2007 lezakr-wielkie dzieki pozdrawiam.gdzies widziałem zdjecia chobieni ale duzo lepsze niz to na tej stronce ,ale nie wiem skad tamto mogło byc.
DJ MHz Napisano 17 Grudzień 2007 Napisano 17 Grudzień 2007 znalazlem też sobie fotke Polkowic szkoda że właśnie kiepski stan. Coś tam pisze o rejestracje. Może po niej będzie dostęp do wiekszych kalibrów ? :]
lezakr Napisano 18 Grudzień 2007 Napisano 18 Grudzień 2007 DJ MHz, inna wersja mapki, nie tak szczegółowa jak Twoja.Sam ją opracowałeś ?Pozdrawiamlezakr
Leuthen Napisano 18 Grudzień 2007 Napisano 18 Grudzień 2007 lezakr - mapka, o którą pytasz, wygląda mi na reprodukcję z książki von Ahlfena Der Kampf um Schlesien..." ;-)
lezakr Napisano 18 Grudzień 2007 Napisano 18 Grudzień 2007 Dzięki Leuthen... coś nie ma chętnych na jej tłumaczenie i wydanie w Polsce, pewnie niejeden by ją kupił.Pozdrawiamlezakr
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.