dodo100 Napisano 2 Grudzień 2007 Autor Napisano 2 Grudzień 2007 Wiem gdzie w Gdańsku pod płotem leży prawie cały obelisk, chyba pamięci ofiar I WŚ. Leży tam już o cho cho, bardzo długo. Mam tylko nadzieję, że nie zwącha go jakiś kamieniarz i nie potnie go w plasterki, bo to porządny czerwony granit.Może znacie instytucje, która go może zabrać, bo na pewno przepadnie. Co z tym fantem zrobić? A może kto zna dokładnie ten kamyczek i podzieli się informacjami na jego temat?
dodo100 Napisano 2 Grudzień 2007 Autor Napisano 2 Grudzień 2007 Jak tam trafił? Co tam napisane? I gdzie stał?
dodo100 Napisano 2 Grudzień 2007 Autor Napisano 2 Grudzień 2007 I chyba data...Zdjęcia są z jesieni i mam nadzieję, że nikt go nie powlókł...
blackdog Napisano 2 Grudzień 2007 Napisano 2 Grudzień 2007 Jakbyś centralnie zrobił zdjęcie napisów, najlepiej jedno całości i powiedzmy 4 zdjęcia ćwiartek" całej płyty, dużo łatwiej po obróbce graficznej lub nawet bez można by odczytać co zostało wykute na tym obelisku...
dodo100 Napisano 2 Grudzień 2007 Autor Napisano 2 Grudzień 2007 Jest bardzo trudno zameścić na forum większe zdjęcie. Postaram się jak będę obok tego kamyka zrobić dokładniejsze foty napisów, ale póki co mogę wysłać oryginały na twoją skrzynkę.Może uda ci się coś odszyfrować...
blackdog Napisano 2 Grudzień 2007 Napisano 2 Grudzień 2007 ale pliczki możesz wrzucić na dowolny serwer typu fotosik czy imageshake, a tu podrzucić tylko linki do nich i w ten sposób zachować oryginalna wielkość :)
pucior Napisano 2 Grudzień 2007 Napisano 2 Grudzień 2007 http://www.forum.dawnygdansk.pl/viewtopic.php?t=308
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.