to17071990 Napisano 1 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 1 Grudzień 2007 Witam wszystkich. Szukałem po necie , ale nie znalazłem - wymiarów ładownic mp40 i stg44. W związku z tym prosze kolegów forumowiczów o pomoc. Może ktos by zwymiarowal swoje ładownice i podesłał fotki? Może na jakiejś stronie sa wymiary?Proszę o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMarcinx Napisano 2 Grudzień 2007 Share Napisano 2 Grudzień 2007 Podczepiam się pod pytanie oraz dorzucam 3 grosze co sadzicie o ładownicach stg44 pana F.?? Miał je ktoś w rękach? ja miałem okazje bawić sie nimi trochę na jednym zlocie, wydawały się ok cena trochę wysoka, ale jest tak tragicznie.pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 2 Grudzień 2007 Share Napisano 2 Grudzień 2007 on nie produkuje tych ładownic, wątpie żeby umiał zrobic cos co w ogole przypomina ladownice patrzac po tym jak szyje mundury szczególnie polskie, chociaz niemczyzna tez sie nie popisuje.Co to ja miałem...aaa szycie ladownic do STG sobie odpuścic polecam, kumpel który szyje b.ladne kopie do MP40 nie odwazyłby sie narazie na Stg a szyje je od ponad roku, one nie są proste a łukowate, do tego maja mase detali i skórzanych wykonczen, tutaj suchy 'wymiar' nawet replikowemu guru nic nie da, wykroje by trzeba opracowac a to by z kolei wypadało miec oryginał/dobra kopie i magazynek chociaz jeden oraz mase czasu, talentu i maszyne porządna. Lepiej ten czas zainwestowac w cos co przyniesie zysk, zarobic i kupic znakomite kopie z czech po ok 320 złotych które poza jakims tam malutkim detalem są dokładnym odwzorowaniem oryginału a do tego są wykonane z b.porzadnych materiałów.Oczywiscie zaraz ktoś wypali 'ale to frajda zrobic cos samemu' - jasne, dlatego pokrowce na czekan, szelki tropikalne i skórzane, pasy obu wersji, pagony, naszywki stopni, żabki czy pokrowce na łopatki to robie własnoręcznie, jednak cos z czego jestem zadowolony zacząłem szyc dopiero po prawie roku ćwiczen. Są repliki których nie da sie uszyc samemu lub jest to skrajnie trudne, znam tylko 1 osobe w kraju która potrafi (jako osob a a nie firma typu Hero) uszyc naprawde ladne (chociaz dalekie od ideału) ladownice do STG, ale jest to tez osoba która szyje od paru lat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMarcinx Napisano 2 Grudzień 2007 Share Napisano 2 Grudzień 2007 Mógłbym prosić na priv o jakieś dane kontaktowe tej osoby, i link do sklepu z Czech ?pozdr. i dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 2 Grudzień 2007 Share Napisano 2 Grudzień 2007 sprawdź pocztę ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMarcinx Napisano 2 Grudzień 2007 Share Napisano 2 Grudzień 2007 Doszło. Dzięki wielkie. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dect Napisano 2 Grudzień 2007 Share Napisano 2 Grudzień 2007 Zeby nie robic niepotrzebnej konspiracji link do ladownic w czeskim sklepie http://www.armyzdar.cz/index.php?pg=shop&subcat=32&id_prod=1088Polecam tez watek http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=239012#276985Postaram sie wieczorem wrzucic foty moich repro ladownic.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 3 Grudzień 2007 Share Napisano 3 Grudzień 2007 witam, podaję wymiary choć zapewne nie są precyzyjne jako że nie jestem krawcem:D1.wysokość tył - 22cmszerokość - 14cmszlufki 11cm tył na magi- 5cm język 11cmjęzyk czarny 14cmoczko 5cm2.przód szlówka 4cmwysokiść komory maga 20.5cmprzyborniktył 18cmjęzyk 13,5cm przód 9cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 3 Grudzień 2007 Share Napisano 3 Grudzień 2007 wymiary oczywiście ładownic mp40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 4 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 4 Grudzień 2007 Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dect Napisano 4 Grudzień 2007 Share Napisano 4 Grudzień 2007 Moja parka do MP44 w linkach ponizej. Przy tym stosunku ceny (12 GBP) do jakosci uwazam, ze wypadaja calkiem niezle. Magazynki pasuje bardzo dobrze, ani za ciasno, ani za luzno i tylko gorna czesc komor na magazynki moglaby byc nieco wezsza. Ale to ostatnie widac dopiero po blizszych ogledzinach.Komory (czyli caly przod") sa po prostu doszyte na plecy" i nie sa podwiniete - mam nadzieje, ze wiadomo o co chodzi :)Jezeli kogos interesuja foty szczegolow to porsze dac znachttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/122ab74df05bc2ac.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/708d29f926828d39.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7e28caa91dcbdcaa.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 5 Grudzień 2007 Share Napisano 5 Grudzień 2007 Dect parka jest śliczna ale może jak ją już pokazałeś o daj no nacieszyć nam wszystkim oko stg44 :Dpozdrawiam Kurt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 5 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 5 Grudzień 2007 Popieram. Chyba magazynkow od tak sobie nie robiłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 5 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 5 Grudzień 2007 Oczywiście ładownic na magazynki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dect Napisano 5 Grudzień 2007 Share Napisano 5 Grudzień 2007 Oczywiscie, ze nie - ladownice kupilem po to zeby miec gdzie trzymac magazynki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 6 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 6 Grudzień 2007 Można i w ta stronę.... :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMarcinx Napisano 6 Grudzień 2007 Share Napisano 6 Grudzień 2007 Dect skąd je wziąłeś i ile przesyłka z chęcią takie nabędę.pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dect Napisano 6 Grudzień 2007 Share Napisano 6 Grudzień 2007 To byl jednorazowy strzal" na eBay. Koles zaczal od 30 funtow i opuszczal cene bo nie bylo chetnych(!). W koncu zgodzil sie puscic za 12 + wysylka. Byla szyta a zamowienie" u jakiegos goscia z jego grupy reko, a wyzbywal sie jej bo przenosil sie do Australii i nie zabieral sprzetu ze soba (na innych aukcjach poszly min magi, deko MP43 i jakies inne czesci)Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dect Napisano 6 Grudzień 2007 Share Napisano 6 Grudzień 2007 A co do prosb Kurta i to17071990 - przeciez takich zabawek nie mozna w PL posiadac... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMarcinx Napisano 6 Grudzień 2007 Share Napisano 6 Grudzień 2007 szkoda , Ale gratuluje bo cena naprawdę miluchna. pozdr xMarcinx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 6 Grudzień 2007 Share Napisano 6 Grudzień 2007 dect :D no chyba że to nie wykopek a robota tych panów....http://www.modelguns.co.uk/mp44.htm tylko ta cena. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 6 Grudzień 2007 Share Napisano 6 Grudzień 2007 ok 1000 usd. Przymierzam się do niego w wakacje 2008 jak znajde odpowiednia prace w kraju na 3 mies ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dect Napisano 6 Grudzień 2007 Share Napisano 6 Grudzień 2007 Troche sie tego M.Kb. naszukasz w znosnej cenie bo tam juz jest Sold-Out".I od razu odradzam http://www.wwiiguns.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dect Napisano 6 Grudzień 2007 Share Napisano 6 Grudzień 2007 Mialem oczywiscie na mysli MP44 bo M.Kb. maja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 6 Grudzień 2007 Share Napisano 6 Grudzień 2007 Poczekam az w Shoei w Niemczech beda mieli, porusze temat u znajomych a jak to nie pomoze to kupie MKB. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.