Kopf1939 Napisano 29 Listopad 2007 Autor Share Napisano 29 Listopad 2007 Witam Wszystkich Z Forum Odkrywcy:).Niedawno Zakupiłem Spodnie DDR Do Rekonstrukcji WH z września i chciałbym się dowiedzie jak je przerobic żeby były zbliżone krojem do tych używanych w czasie wojny... Za odpowiedziec bedę wdzięczny :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 29 Listopad 2007 Share Napisano 29 Listopad 2007 Było mówione setki razy np tu:http://www.odkrywca.pl/spodnie-m-37,473395.html#473395że spodnie DDR sie do niczego nie nadaja. Krój poprawisz tylko po co skoro kolor, faktura materialu i ogolne wykonanie jest nic nie warte?Kiedys kupiłem takie w lumpeksie, uszyłem kuzynowi na technike w podstawowce myszke-igielnik i o - do tego sie nadaja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaus BOLS Napisano 29 Listopad 2007 Share Napisano 29 Listopad 2007 taboret se obij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robo01 Napisano 29 Listopad 2007 Share Napisano 29 Listopad 2007 no tak Ober . krój szwedów jest idealny do WH?chyba nie,a że jest przyjęty przez ogól jako najlepszy zamiennik to już jest bardzo dyskusyjne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 29 Listopad 2007 Share Napisano 29 Listopad 2007 ja zalecam szwedy przerabiac na wzor oryginału, to wciaz jest ersatz ale umówmy się, sukno szwedzkie jest naturalne stosunkowo i jego faktura, splot, kolor itp bije ddr na łeb, szwedy do ersatz, ddr to śmieć. Żeby było śmieszniej - sam szwedów nie używam ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kopf1939 Napisano 30 Listopad 2007 Autor Share Napisano 30 Listopad 2007 Dzieki Za Odpowiedz :) Poprostu Bedę Musiał Kupic Szwedy xDa i jeszcze jedno jakie mundury polecanie ze sturma czy inne ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 30 Listopad 2007 Share Napisano 30 Listopad 2007 Kopf1939 - powiedz najpierw jaki rodzaj broni i jaki okres wojny masz zamiar odtwarzać – wtedy będziemy w stanie odpowiedzieć na Twoje pytanie. Domyślam się, że skoro rozglądasz się z „kamiennoszarymi” spodniami to chcesz rekonstruować sylwetkę żołnierza Wehrmachtu z początkowego okresu wojny, tak?PozdrawiamHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.