Kopf1939 Napisano 29 Listopad 2007 Autor Napisano 29 Listopad 2007 Witam Wszystkich Z Forum Odkrywcy:).Niedawno Zakupiłem Spodnie DDR Do Rekonstrukcji WH z września i chciałbym się dowiedzie jak je przerobic żeby były zbliżone krojem do tych używanych w czasie wojny... Za odpowiedziec bedę wdzięczny :).
ober_schutze Napisano 29 Listopad 2007 Napisano 29 Listopad 2007 Było mówione setki razy np tu:http://www.odkrywca.pl/spodnie-m-37,473395.html#473395że spodnie DDR sie do niczego nie nadaja. Krój poprawisz tylko po co skoro kolor, faktura materialu i ogolne wykonanie jest nic nie warte?Kiedys kupiłem takie w lumpeksie, uszyłem kuzynowi na technike w podstawowce myszke-igielnik i o - do tego sie nadaja.
robo01 Napisano 29 Listopad 2007 Napisano 29 Listopad 2007 no tak Ober . krój szwedów jest idealny do WH?chyba nie,a że jest przyjęty przez ogól jako najlepszy zamiennik to już jest bardzo dyskusyjne
ober_schutze Napisano 29 Listopad 2007 Napisano 29 Listopad 2007 ja zalecam szwedy przerabiac na wzor oryginału, to wciaz jest ersatz ale umówmy się, sukno szwedzkie jest naturalne stosunkowo i jego faktura, splot, kolor itp bije ddr na łeb, szwedy do ersatz, ddr to śmieć. Żeby było śmieszniej - sam szwedów nie używam ; )
Kopf1939 Napisano 30 Listopad 2007 Autor Napisano 30 Listopad 2007 Dzieki Za Odpowiedz :) Poprostu Bedę Musiał Kupic Szwedy xDa i jeszcze jedno jakie mundury polecanie ze sturma czy inne ??
Hindus Napisano 30 Listopad 2007 Napisano 30 Listopad 2007 Kopf1939 - powiedz najpierw jaki rodzaj broni i jaki okres wojny masz zamiar odtwarzać – wtedy będziemy w stanie odpowiedzieć na Twoje pytanie. Domyślam się, że skoro rozglądasz się z „kamiennoszarymi” spodniami to chcesz rekonstruować sylwetkę żołnierza Wehrmachtu z początkowego okresu wojny, tak?PozdrawiamHindus
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.