Skocz do zawartości

Spodnie DDR Do Rekonstrukcji

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam Wszystkich Z Forum Odkrywcy:).
Niedawno Zakupiłem Spodnie DDR Do Rekonstrukcji WH z września i chciałbym się dowiedzie jak je przerobic żeby były zbliżone krojem do tych używanych w czasie wojny...
Za odpowiedziec bedę wdzięczny :).
Napisano
Było mówione setki razy np tu:

http://www.odkrywca.pl/spodnie-m-37,473395.html#473395

że spodnie DDR sie do niczego nie nadaja. Krój poprawisz tylko po co skoro kolor, faktura materialu i ogolne wykonanie jest nic nie warte?
Kiedys kupiłem takie w lumpeksie, uszyłem kuzynowi na technike w podstawowce myszke-igielnik i o - do tego sie nadaja.
Napisano
no tak Ober . krój szwedów jest idealny do WH?
chyba nie,a że jest przyjęty przez ogól jako najlepszy zamiennik to już jest bardzo dyskusyjne
Napisano
ja zalecam szwedy przerabiac na wzor oryginału, to wciaz jest ersatz ale umówmy się, sukno szwedzkie jest naturalne stosunkowo i jego faktura, splot, kolor itp bije ddr na łeb, szwedy do ersatz, ddr to śmieć. Żeby było śmieszniej - sam szwedów nie używam ; )
Napisano
Kopf1939 - powiedz najpierw jaki rodzaj broni i jaki okres wojny masz zamiar odtwarzać – wtedy będziemy w stanie odpowiedzieć na Twoje pytanie. Domyślam się, że skoro rozglądasz się z „kamiennoszarymi” spodniami to chcesz rekonstruować sylwetkę żołnierza Wehrmachtu z początkowego okresu wojny, tak?

Pozdrawiam
Hindus

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie