Skocz do zawartości

Brawa dla Ministra

proscan

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Kto mnie zna wie, że nie jestem zwolennikiem obecnej władzy, ale staram się też być obiektywny.

Dlatego gdy przeczytałem, że Minister Sprawiedliwości domaga się usunięcia z zawodu sędziego z Jarosławia który kazał spalić przemycane ikony musze krzykąć BRAWO!

Koledzy sedziego uznali, że może pracować, ale nie w Jarosławiu !!!! Kpiny sobie robią ! Spluneli mi w twarz!

Jeśli ktoś myślał, że sądownictwo w Polsce ma cokolwiek wspólnego ze sprawiedliwością, to chyba teraz nie ma złudzeń. Sędziowie bronią kolegi który jest oskarżony o popełnienie przestępstwa!

To tak jak by powiedzieć: ukradł - niech sie przeprowadzi do innego miasta!

Uwaga! Ci sami ludzie będą wkrótce orzekać w sprawach hobbystów niszczacych bezcenne złomy leżące w ziemi!

Decyzja Ministar Sprawiedliwości daje mi tą malutką nadzieję, że nie są to do końca święte krowy stojące ponad prawem (obowiązyjącym tych których nei stać na dobrego prawnika), ale zobaczymy co powie Sąd Najwyższy.

howk!
proscan

http://www1.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,1851818.html
Napisano
proskan
wszystko pieknie,ale nie sadzisz ze nie byloby takiej reakcji gdyby media nie rozdmuchaly wczesniej sprawy?
Teraz trzeba sie pokazac i dla tego takie a nie inne dzialania. Ciekawe ile jest podobnych umerow", do ktorych dziennikarze sie nie dokopali
Pozdrawiam
Dundee
Napisano
Proscan nie chcę Cię martwić, ale to typowa pokazówka ze strony ministra. Mają obecnie taki syf w Rządzie, że próbują pokazywać się z dobrej strony. Minister ma owinięty drut kolczasty wokół kojones (czyt. kohones) i dla tego udaje czujnego. Dziwię się wogóle czemu te czerwone kur..y cały czas są przy władzy. Czesi zrobili najlepiej, nie pieprzyli się ... chyba się rozpędziłem, ale niech tam.

Pozdrawiam wszystkich nie zarażonych czerwonym syfilisem
Marcin
Napisano
witam akurat dobrze znam tą sprawę mieszkam 30 km od jarosławia. Sędzia wraz z asystentem spalili ikony, fajki (z przemytu) i alkohol. najlepsze jest to że ten sędzia zarzekał sie że te ikony spalił w piecu w sądowej kotłowni. jednak śledztwo wykazało że w jarosławiu w sądzie i prokuraturze (jeden budynek) jest kotłownia tyle że gazowa i nie ma bezpośredniego dostępu do ognia w piecach. Okazało się że sędzia spalił dowody na działce w obecności tylko jednego człowieka . same absurdy

pozdrawiam miggi1
Napisano
Ja jestem za ukaraniem winych a co do ikon to morzna było je sporzytkować w inny sposób.
Ja osobiście nie wierzę że ikony zostały spalone.
Ale to są moje domysły.
poz.wolff
Napisano
O jakości polskiego prawa (więc w jakimś stopniu o środowisku prawnym) świadczy doskonale orzeczenie w sprawie Optimus Kluska vs izba skarbowa (Sąd Najwyższy wystawił świetną cenzurkę niższym instancjom) i gorące jeszcze orzeczenie Trybunału Kostytucyjnego o niezgodności z Konstytucją ustawy o Narodowym Funduszu Zdrowia.
Napisano
Proscan - Kto Ciebie zna ten wie że jesteś nie fer wobec nas wszystkich !!!!!

http://www.poszukiwanieskarbow.com/Forum/viewtopic.php?t=3681

pozdrawiam
Napisano
A tego przytyku akurat nie rozumiem.

Co ma wspólnego sprawa Wieczorka i mojego udziału w tym sporze z omawianym tematem? (poza bagnem w wymiarze sprawioedliwości).

jaki masz ze mną problem, Herod?

moze na priva?

proscan
  • 3 weeks later...
Napisano
Mają skonsolidowane środowisko (nie jak my) to „za karę” mogą się przenosić :))))) Chętnie bym sobie obejrzał te ikony... ale już spalone ;)
Napisano
W końcu to Jarosław, może niech zostanie w tym mieście ale w takim zakładzie dla wyjątkowo miłych ludzi? Szkoda, kolejne dzieła sztuki albo przynajmniej fajne ikony poszły się ....... .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie