Skocz do zawartości

HS-3 mała cewka

wojt13

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam , prosze o opinie kolegów używających małej cewki do hs-3 , czy warto zakupic czy jest zauważalna różnica gdy chodzi sie na mniejszej cewce oraz na koniec jak jest cena ( jak długo sie czeka wiem ;-) )pozdrawiam wojtek
Napisano
Miałem kiedyś smętka z cewką 30 i trudne było namierzanie małych przedmiotów gdy już je wykopałem.
Napewno mała cewka jest lepsza na drobnice .
Ale czy do wykrywacza statycznego jest kupować małą cewkę na drobnice. Cena chyba ze 150 zł za małą cewke.
Napisano
a czy warto kupić 37?mam cewkę 30 i jestem ciekawy czy jak kupię większą, to będę mógł szukać przykładowo na dyskryminacji 3 i będe znajdował fanty leżące głębiej.szukam w miejscu gdzie jest strasznie dużo odłamków, a fanty są dosyć głęboko.
Napisano
Cewka koncetryczna wysyła sygnał w kształcie stożka,czyli im mniejszy przedmiot leżący głębiej tym wieksze prawdopodobieństwo ominięcia go.Czyli wniosek taki że trzeba chodzić wolniej.Większa cewka to wiekszy zasięg-to normalne.Przygotuj sie na kopanie dołów od 80 cm w głąb.Jeżeli chodzisz na militarkę to niestety musisz kopać wiekszość sygnałów.Bo niestety nie wiesz co sie może trafić.
Napisano
Tylko niech się nie zniechęci jak będzie kopał 80 cm w głąg i wykopie same śmieci bo dyskryminacja w smętku jest lipna .I trzeba kopać wszyskie sygnały jak wykopie pare dołków to i tak zmięknie.
Napisano
Witam,
miałem cewkę 37 cm i przez rok użytkowania Smętka założyłem ją ze 2 razy. Duża jest, niewygodna, ciężka i trudno nią namierzać. Myślę że cewka 30 cm jest bardziej funkcjonalna, a zasięg ma niewiele mniejszy.
Pozdrawiam
Napisano
Witam,
a dlaczego akurat o 17%, a nie o 15% czy 20%;)? Na jakiej podstawie zostało obliczone, że 17?
Pozdrawiam
Napisano
dzieki za opinie , teraz powiem o co mi chodzi ; chce albo kupic mała cewke do hs-3 albo wykrywacz do1000zł z lepsza dyskryminacja poradzcie co wybrac pozdrawiam wojtek
Napisano
Ja bym radził kupić Ci 2 wykrywacz na kolorki z dobrą dyskryminacją (wykrywke na kolorki monetki) z bardzo dobrą dyskryminacją i wtedy będzie dobrze nie będziesz kopał śmieci lecz same kolorki. Tylko tym wykrywaczem napewno nie znajdziesz tyle militatki co smętkiem bo smętek to wykrywacz na militarke i do fantów głęboko w ziemi . Radził bym Ci zostawić smętka na militarke bo na kolorki się raczej nie nadaje na kolorki typu monetki itp.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie