to17071990 Napisano 27 Listopad 2007 Autor Share Napisano 27 Listopad 2007 Witam wszystkich. Czy ktoś mógłby podać chronologicznie tytuły książek Hassela ? Nie chodzi mi o chronologie ich napisania , ale o czas akcji. Przeczytałem jego Koła terroru " i nie wiem jaka jest nastepna w kolejności chronologicznej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 28 Listopad 2007 Share Napisano 28 Listopad 2007 Ja nie daję rady czytać tego gówna, przeczytałem Widziałem jak umierają" i nie sięgnę już po nic sygnowanego nazwiskiem HaSSela - kompletna tandeta, styl literacki w klimacie Super Expressu. Dobre na makulaturę albo na rozpałkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 28 Listopad 2007 Autor Share Napisano 28 Listopad 2007 Wiec co polecasz do poczytania a propos wspomnień niemieckiego żołnierza z frontu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 29 Listopad 2007 Share Napisano 29 Listopad 2007 Pierwsze z brzegu: apomniany żolnierz" G.Sajera, Kto sieje wiatr" H.Brunnegera, Front wschodni" L.Degrelle'a - niektóre pozycje być może dyskusyjne w podtekscie ideologicznym, ale przynajmniej dobre literacko i oparte na rzeczywistych wspomnieniach (no, może Degrelle nieco koloryzuje), a nie historical-war-fiction jak u Hassela. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thorsten Napisano 30 Listopad 2007 Share Napisano 30 Listopad 2007 Legion potępieńców - jego pierwsza książka jest najbardziej biograficzna, kolejne to już wytwory jego wyobraźni. O chronologii wydarzeń raczej zapomnij. A w sumie to nie warto ich czytać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.