dect Napisano 26 Listopad 2007 Autor Napisano 26 Listopad 2007 http://www.policja.pl/portal.php?serwis=pol&dzial=257&id=3752 - w dziale balistyki jest link do PDFa i w nim jest cos zaskakujacego.RODZAJ Broń bojowa – uniezdatniona wg dok. niemieckiejTYP KarabinMODEL Mauser model 98 / 98kKALIBER 7,92 mm MauserDATA: 02.05.2007Czyzby taka furtka byla od maja juz otwarta?
KRUSZYNA Napisano 26 Listopad 2007 Napisano 26 Listopad 2007 Jeśli zapis ten oznacza akceptację przez Policję sposobu dekowania Mauserów 98k wg.sposobu potwierdzonego biciami BKA,to są one dopuszczone do legalnego obrotu w RP.Niestety to tylko przypuszczenie,ale bardzo smakowite-szczególnie jeśli połączy sie je z otwarciem w grudniu granicy w myśl układu z Schengen.pozdrawiamkruszyna
dect Napisano 26 Listopad 2007 Autor Napisano 26 Listopad 2007 Jedno mnie zastanawia - maly odzew na ta, jak dla mnie przelomowa informacje. Wszystkich zatkalo z wrazenia czy juz sobie odpuscili?
acer Napisano 26 Listopad 2007 Napisano 26 Listopad 2007 No byłoby to sensacyjne rozwiązanie - ale diabeł tkwi w szczegółach, trzeba by osobiście złożyć zapytanie - czy wobec tego można bez niczego ze stemplami BKA"
dect Napisano 26 Listopad 2007 Autor Napisano 26 Listopad 2007 Jako, ze najprostsze rozwiazania sa zwykle najlepsze podzwonie jutro i popytam.
KRUSZYNA Napisano 26 Listopad 2007 Napisano 26 Listopad 2007 Może wiara lubi ten posmak partyzantki i oczekwania na wjazd o 06.00 grupy realizacyjnej....;-)pozdrawiamkruszynaPs.Adrenalinka itp.coś jak sport ekstremalny
Heruss Napisano 26 Listopad 2007 Napisano 26 Listopad 2007 eeee nie doczytaliście po lewej stronie jest skrót firmy która badała broń IMP- wyżej wyjasniony Instytut Mechaniki Precyzyjnej w Wars-awie :)) Więc pewnie tamci dekowali niemieckie dekowanie ...PozdroHeruss
dect Napisano 26 Listopad 2007 Autor Napisano 26 Listopad 2007 Chyba nie tyle dekowali co sprawdzali jak to ich ma sie do naszego i zalecali ewentualne poprawki. Ja wiem, ze to jest glupie i ze to poprawianie dobrego, ale takie mamy prawo i oni tez sie musza do niego stosowac.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.