Skocz do zawartości

Mala niespodzianka na stronie CLK KGP

dect

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
http://www.policja.pl/portal.php?serwis=pol&dzial=257&id=3752 - w dziale balistyki jest link do PDFa i w nim jest cos zaskakujacego.

RODZAJ Broń bojowa – uniezdatniona wg dok. niemieckiej
TYP Karabin
MODEL Mauser model 98 / 98k
KALIBER 7,92 mm Mauser
DATA: 02.05.2007

Czyzby taka furtka byla od maja juz otwarta?
Napisano
Jeśli zapis ten oznacza akceptację przez Policję sposobu dekowania Mauserów 98k wg.sposobu potwierdzonego biciami BKA,to są one dopuszczone do legalnego obrotu w RP.Niestety to tylko przypuszczenie,ale bardzo smakowite-szczególnie jeśli połączy sie je z otwarciem w grudniu granicy w myśl układu z Schengen.
pozdrawiam
kruszyna
Napisano
Jedno mnie zastanawia - maly odzew na ta, jak dla mnie przelomowa informacje. Wszystkich zatkalo z wrazenia czy juz sobie odpuscili?
Napisano
No byłoby to sensacyjne rozwiązanie - ale diabeł tkwi w szczegółach, trzeba by osobiście złożyć zapytanie - czy wobec tego można bez niczego ze stemplami BKA"
Napisano
Może wiara lubi ten posmak partyzantki i oczekwania na wjazd o 06.00 grupy realizacyjnej....;-)
pozdrawiam
kruszyna
Ps.Adrenalinka itp.coś jak sport ekstremalny
Napisano
eeee nie doczytaliście po lewej stronie jest skrót firmy która badała broń IMP- wyżej wyjasniony Instytut Mechaniki Precyzyjnej w Wars-awie :)) Więc pewnie tamci dekowali niemieckie dekowanie ...
Pozdro
Heruss
Napisano
Chyba nie tyle dekowali co sprawdzali jak to ich ma sie do naszego i zalecali ewentualne poprawki. Ja wiem, ze to jest glupie i ze to poprawianie dobrego, ale takie mamy prawo i oni tez sie musza do niego stosowac.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie