Skocz do zawartości
  • 0

Hełmy

kitolif

Pytanie

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czarek, spokojnie ;) Wszystko w swoim czasie.. :P
Egzemplaż drugi. Z tyłu jak widać skórzane coś" co było stosowane w hełmach policyjnych (wyczytałem :D)

Napisano

Fotka wnętrza. Malowanie rozumiem powojenne. Sygnatur się nie dopatrzyłem. Również prsoiłbym o wydatowanie go.

I teraz zasadnicza kwestia: ile one są warte??

Napisano
no to tak-gladiator ładny- łądny jak sam piszesz 3 częściowy czyli wz.38-więc datowanie od 38 do 45 roku:)ale to RL-40 to chyba jakaś norma z 40stego roku-więc stawiam od 40 w górę-cena...hm...gladiatorki popularne ostatnio są-ale tu jak widzę stan mint-myślę że 250-300 to byłaby dobra cena jaką możnaby wziąść za niego-przynajmniej ja to tyle bym dawał jakbym chciał kupić.a co do strażaka produkt powojenny(albo powojenny na wojennym czerepie-tego nie dojdzie się już zwłaszcza jak sygnatur brak),mało warty niestety-50zeta około wg mnie-no może ze 2 dyszki w góre lub w dół zależy jaki sie klient trafi a datowanie-cholera wie do kiedy je robili-zaczęli napewno zaraz po wojnie z zapasów czerepów a do lat 60-70 tłukli je napewno.pozdro!
Napisano

I Czarna farba. Strażak wygląda na ręcznie malowanego na ten piaskowy(??). Wewnątrz jest inny odcień farby niż na zewnątrz.

A teraz cała historia:
Myślałem, że po moim podkreśleniu pytania o ich wartość, zostanę zbluzgany, że jestem kimś kto by tylko takie fanty po znalezieniu sprzedawał(ba, miałem taką nadzieję;))

Hełmy przyjechały z Munsien(Monachium po polsku), znajomy (wiedząc, że mnie one zaintersują) wypożyczył je od swojego znajomego, który mieszka w tym pięknym mieście( chodzi o Monachium;)). Dzięki temu, mam je zidentyfikować(tu ukłon dla Czarka- dzięki za pomoc) wycenić i może uda mi się je kupić ( obecny właściciel nie jest nimi mocno zainteresowany). Niechciałbym, żeby wróciły do monachium, u mnie w pokoju się bardzo ładnie prezentują ;)

P.S. Czarek nie pisz, że mam dać trzy stówy ;(

:P
pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie