IgI Napisano 20 Listopad 2007 Autor Napisano 20 Listopad 2007 WitamJest w sprzedaży Rutus ultra 1. Czy macie jakieś strony z jego osiągami? nie no w sumie chciałbym sobie kupić ultre 2 albo solariska, ale kasy za bardzo nie mam i chcieć nie znaczy móc :/ a ultra ten kosztuje 400zł. tylko właśnie nie wiem jak z osiągami. prosze o odpowiedź.pozdro :)
DarekD Napisano 20 Listopad 2007 Napisano 20 Listopad 2007 Miałem Ultrę kilka lat temu, używaną kupiłem za trochę ponad 500zł. - tak używki wtedy chodziły. Nie było jeszcze wtedy Ultry 2. Myślę że 400zł. to stanowczo max ile bym za nią teraz dał i nie uważałbym tego za okazję. Zasięgi- w opisie sprzedający podawał zasięgi (teraz widze zmienił opis i o zasięgach i o dyskryminacji) - nie pamietam dokładnie ale boratynki z 22cm to moja Ultra nie widziała a tak twierdził sprzedający. Była sprawna p.Rutyna robił mi przegląd (darmowy-jeszcze raz dziekuje).W każdym razie na początek bardzo fajny sprzęt, ja go miło wspominam. Teraz sporo ludzi zmienia sprzęt i gdyby to była moja forsa wolałbym poczekać na okazje,dołożyć 200zł.i kupić Ultrę2(wolałbym)czy ewentualnie Ace250. Wbrew temu co pisze sprzedający U1 rózni się też od U2 także zasięgami a nie tylko trybami pracy.Twoja forsa, Twoja decyzjaDarek
DarekD Napisano 20 Listopad 2007 Napisano 20 Listopad 2007 Aha, moja Ultra była w zdecydowanie lepszym stanie.Skoro gabka na raczke to tylko 2zł. w każdym sklepie rowerowym to czemu nie zainwestował tych dwóch zł.? Obciach moim zdaniem.
IgI Napisano 20 Listopad 2007 Autor Napisano 20 Listopad 2007 Aha..dzięki za odpowiedź :) nie wiem. poczekam może do końca aukcji i sie zastanowię. dzięki za odpowiedź, ale może ma ktoś strone z zasięgami np.chełm. albo ewentualnie jakoś pożycze 400 stówy i kupie nową ultrę 2
DarekD Napisano 20 Listopad 2007 Napisano 20 Listopad 2007 Kup używaną ale na gwarancji (jest wystawiana na dwa lata) teraz jest za 670 ale myslę że do wiosny trafisz jeszcze lepsze okazje i z Rutusa i z innych firm. Na spokojnie.
IgI Napisano 20 Listopad 2007 Autor Napisano 20 Listopad 2007 patrzyłem na tą aukcje, ale sie boje bo nie mam pewnego" szprzedawcy i nie wiem co mi sprzeda, a 670zł to sporo :]
DarekD Napisano 20 Listopad 2007 Napisano 20 Listopad 2007 Temu to akurat kończy się gwarancja już na wiosne. Myslę Ultrę 2 jako model juz nie produkowany trafisz i za 6oo jak tylko pojawi się nowy produkt Rutusa. A jak nie to za 600 - 600pare kupisz na przykład Ace250.
DarekD Napisano 20 Listopad 2007 Napisano 20 Listopad 2007 Wejdź w aukcje zakonczone, wpisz Rutus i zobaczysz że U2 można kupić i za 550. http://www.allegro.pl/search.php?closed=1&string=rutus
IgI Napisano 20 Listopad 2007 Autor Napisano 20 Listopad 2007 no, ale to tylko ta jedna była tak tania. chciałem ją kupić, ale jak chciałem napisać do gościa to zobaczyłem, że jakiś inny się z nim umówił:/
DarekD Napisano 20 Listopad 2007 Napisano 20 Listopad 2007 :) a wejdź no w ogłoszenia sprzedaży na tym portalu, może coś znajdziesz?:)Dobra, spadam.cześćDarek
PG Napisano 21 Listopad 2007 Napisano 21 Listopad 2007 Używam do dziś Ultry, i sprzęt niejednokrotnie już mnie mile zaskakiwał (tak na drobnicy jak i na grubszych rzeczach). Igl chcesz wiedzieć coś więcej wal na priv. Moim zdaniem to bardzo sympatyczny sprzęcik z dobrymi osiągami :)Pozdr.
DarekD Napisano 21 Listopad 2007 Napisano 21 Listopad 2007 Zasięgi: -Boratynka - 22cm -srebrny rubel o śr. 35 mm - 31 cm -klamra carska - 50 cm -hełm niemiecki- 90cm PG możesz mi potwierdzić te zasięgi? Sprzedawca tej Ultry z all takie podaje. Takich to ja nie miałem:(
IgI Napisano 21 Listopad 2007 Autor Napisano 21 Listopad 2007 hmmm.. jeżeli te zasięgi są rzeczywiście takie, to myśle, że na razie by mi wystarczały :]
IgI Napisano 21 Listopad 2007 Autor Napisano 21 Listopad 2007 może ktoś potwierdzić takie osiągi?pozdro
PG Napisano 22 Listopad 2007 Napisano 22 Listopad 2007 Podane zasięgi są żywcem przepisane z instrukcji :) Wg moich doświadczeń, moniaki wyciągam z ok. 20cm (max zdażyło się chyba z ok. 25cm)- z boratynką to przesada, hałerek z ok. 80cm max wyciągnołem, a klamerki jeszcze pod cewkę mi nie naszły :)Najczęściej na wypady jeżdżę z kumplem, który na Solarce śmiga i wyciągamy mniej więcej tyle samo monet z pól :) Moim zdaniem z każdym sprzętem trzeba się osłuchać", żeby coś z niego wycisnąć, no i oczywiście znaleźć dobre miejsce :)Pozdr.PG
Sv Napisano 22 Listopad 2007 Napisano 22 Listopad 2007 He he - PG nie zawstydzaj mnie:)Oczywiście to żart.Mam Solarkę, a PG wspomniana Ultrę. Wejdziesz na Spotkania i integracje ", a tam w okolice Poznania" to obejrzysz małą część znajdek Ultry.Sv
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.