Skocz do zawartości

Rutus ultra

IgI

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam
Jest w sprzedaży Rutus ultra 1. Czy macie jakieś strony z jego osiągami? nie no w sumie chciałbym sobie kupić ultre 2 albo solariska, ale kasy za bardzo nie mam i chcieć nie znaczy móc :/ a ultra ten kosztuje 400zł. tylko właśnie nie wiem jak z osiągami. prosze o odpowiedź.
pozdro :)
Napisano
Miałem Ultrę kilka lat temu, używaną kupiłem za trochę ponad 500zł. - tak używki wtedy chodziły.
Nie było jeszcze wtedy Ultry 2. Myślę że 400zł. to stanowczo max ile bym za nią teraz dał i nie uważałbym tego za okazję.
Zasięgi- w opisie sprzedający podawał zasięgi (teraz widze zmienił opis i o zasięgach i o dyskryminacji) - nie pamietam dokładnie ale boratynki z 22cm to moja Ultra nie widziała a tak twierdził sprzedający.
Była sprawna p.Rutyna robił mi przegląd (darmowy-jeszcze raz dziekuje).
W każdym razie na początek bardzo fajny sprzęt, ja go miło wspominam. Teraz sporo ludzi zmienia sprzęt i gdyby to była moja forsa wolałbym poczekać na okazje,dołożyć 200zł.i kupić Ultrę2(wolałbym)czy ewentualnie Ace250. Wbrew temu co pisze sprzedający U1 rózni się też od U2 także zasięgami a nie tylko trybami pracy.
Twoja forsa, Twoja decyzja
Darek
Napisano
Aha, moja Ultra była w zdecydowanie lepszym stanie.Skoro gabka na raczke to tylko 2zł. w każdym sklepie rowerowym to czemu nie zainwestował tych dwóch zł.? Obciach moim zdaniem.
Napisano
Aha..dzięki za odpowiedź :) nie wiem. poczekam może do końca aukcji i sie zastanowię. dzięki za odpowiedź, ale może ma ktoś strone z zasięgami np.chełm. albo ewentualnie jakoś pożycze 400 stówy i kupie nową ultrę 2
Napisano
Kup używaną ale na gwarancji (jest wystawiana na dwa lata) teraz jest za 670 ale myslę że do wiosny trafisz jeszcze lepsze okazje i z Rutusa i z innych firm. Na spokojnie.
Napisano
patrzyłem na tą aukcje, ale sie boje bo nie mam pewnego" szprzedawcy i nie wiem co mi sprzeda, a 670zł to sporo :]
Napisano
Temu to akurat kończy się gwarancja już na wiosne. Myslę Ultrę 2 jako model juz nie produkowany trafisz i za 6oo jak tylko pojawi się nowy produkt Rutusa. A jak nie to za 600 - 600pare kupisz na przykład Ace250.
Napisano
Wejdź w aukcje zakonczone, wpisz Rutus i zobaczysz że U2 można kupić i za 550.
http://www.allegro.pl/search.php?closed=1&string=rutus
Napisano
no, ale to tylko ta jedna była tak tania. chciałem ją kupić, ale jak chciałem napisać do gościa to zobaczyłem, że jakiś inny się z nim umówił:/
Napisano
Używam do dziś Ultry, i sprzęt niejednokrotnie już mnie mile zaskakiwał (tak na drobnicy jak i na grubszych rzeczach). Igl chcesz wiedzieć coś więcej wal na priv. Moim zdaniem to bardzo sympatyczny sprzęcik z dobrymi osiągami :)
Pozdr.
Napisano
Zasięgi:
-Boratynka - 22cm
-srebrny rubel o śr. 35 mm - 31 cm
-klamra carska - 50 cm
-hełm niemiecki- 90cm

PG możesz mi potwierdzić te zasięgi? Sprzedawca tej Ultry z all takie podaje. Takich to ja nie miałem:(
Napisano
Podane zasięgi są żywcem przepisane z instrukcji :) Wg moich doświadczeń, moniaki wyciągam z ok. 20cm (max zdażyło się chyba z ok. 25cm)- z boratynką to przesada, hałerek z ok. 80cm max wyciągnołem, a klamerki jeszcze pod cewkę mi nie naszły :)
Najczęściej na wypady jeżdżę z kumplem, który na Solarce śmiga i wyciągamy mniej więcej tyle samo monet z pól :) Moim zdaniem z każdym sprzętem trzeba się osłuchać", żeby coś z niego wycisnąć, no i oczywiście znaleźć dobre miejsce :)
Pozdr.
PG
Napisano
He he - PG nie zawstydzaj mnie:)
Oczywiście to żart.
Mam Solarkę, a PG wspomniana Ultrę. Wejdziesz na Spotkania i integracje ", a tam w okolice Poznania" to obejrzysz małą część znajdek Ultry.
Sv

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie