rycerz7 Napisano 20 Listopad 2007 Autor Share Napisano 20 Listopad 2007 Witam!Mam pytanie odnosnie namiaru na tanie lecz w duzym (45,5) roziarze saperki. Bóg dal mi wielkie stopy prz wzroscie 170 cm no ale cóz ? ;). Jesli nic nie znajde no to trzewiki i owijacze. A i mam jeszcze pytanie odnosnie noszenia trzewików z owijaczami przez oficerów 1 i 2 AWP. Czy taki mix wystepowal bo ojciec ma rowniez wielka stope (47) i saperek nie mozemy znalezc ;(.I na koniec pytanie jaki zestaw proponujecie na poczatek dla oficera 2 AWP ?? Tato narazie ma raportówke i lornetke i pas. Prosze równiez o rade w sprawie munduru na 2 AWP, jaki producent itp. ( oczywiscie w rossondnej cenie)Mysle ze koledzy pomoga mlodemu rekonstruktorowi?!Pozdrawiam Rycerz7! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rycerz7 Napisano 20 Listopad 2007 Autor Share Napisano 20 Listopad 2007 Czy tak moze wygladac oficer 2 AWP ??http://militarni.pl/pokaz_zdjecie.php?zdj_id=12238Nie widac jaki stopien ma Jedrek, ale mysle ze jest to stopien podoficerski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dexter_k Napisano 29 Listopad 2007 Share Napisano 29 Listopad 2007 Wg mnie (specjalistą nie jestem) oficerowie śmigali głównie w saperkach. Ale generalnie jak sie nie ma co się lubi ... Musisz śledzić allegro. Zaletą rekonstrukcji 1 i 2 AWP jest niejednorodność umundurowania i wyposażenia a to głównie za przyczyną strasznych braków mundurowych. Dlatego też na początek wystarczą jakiekolwiek saperki bądź oficerki, dobrze gdyby były na skórze. Musisz zaopatrzyć sie w cierpliwość, ja też mam duża nogę ale powiem ci że saperki w rozmiarze 29,5 też sie trafiają i to nie za 220 zł :DJeśli chodzi o drelich to nie słyszałem o żadnych innych produkcjach jak Hero. Pozostaje Ci zdobyć drelich powojenny co jest raczej złym rozwiązaniem bo ich szkoda na użytek rekonstrukcyjny. Niestety pozostaje opcja samodzielnego uszycia. Tu jednak pojawia się problem z materiałem :) jeśli masz jakąś GRH pod rękę to spróbuj u nich. Na pewno pomogą.Krzysiek J.STGRH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rycerz7 Napisano 30 Listopad 2007 Autor Share Napisano 30 Listopad 2007 No i znowu ty dexter! ;) Pzdr. i dzieki kolego! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herrmateuss Napisano 30 Listopad 2007 Share Napisano 30 Listopad 2007 podłaczam sie do postuPoszukuje butów armi szwedzkiej na skorzanej-ew.gumowej podeszwie.Rozmiar 41-42 . Do rekonstrukcji wprawdze sie nie nadaja ale ... lubie te buty a z allegro juz znikneły :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaus BOLS Napisano 30 Listopad 2007 Share Napisano 30 Listopad 2007 herrmateuss odezwij się na privapozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 9 Grudzień 2007 Share Napisano 9 Grudzień 2007 odnośnie tego tematu to mam do Was pytanie czy takie buty nadają się do reko WH?1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 9 Grudzień 2007 Share Napisano 9 Grudzień 2007 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 9 Grudzień 2007 Share Napisano 9 Grudzień 2007 do 'reko' czy też 'rekokoko' nada sie wszystko, do rekonstrukcji - chyba oblęcą ale bez rewelacji, daj lepsze foto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 9 Grudzień 2007 Share Napisano 9 Grudzień 2007 jest to skrót od rekonstrukcji chociaz jak widać może nie wszyscy rekonstruktorzy lubią takie skracanie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 9 Grudzień 2007 Share Napisano 9 Grudzień 2007 sory nie mam mozliwości wykonania lepszych zdjęćpozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 9 Grudzień 2007 Share Napisano 9 Grudzień 2007 jeszcze z wenątrz" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Towarzysz Iwan Napisano 9 Grudzień 2007 Share Napisano 9 Grudzień 2007 Słabe zdjęcia, ale na 90% sowieckie oficerskie. Fajne, ze skórzaną podeszwą.Szuc - to są takie jak moje w tym układzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 10 Grudzień 2007 Share Napisano 10 Grudzień 2007 dzieki tez początkowo myślałem że to zapogi radzieckie, dzięki za IDMam pytanie czy do rekonstrukcji WH ujdą? bo według mnie są one bardzo podobne fasonem do saperek WH a aktualnie nie mam za bardzo kasy na buty BWpozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Towarzysz Iwan Napisano 11 Grudzień 2007 Share Napisano 11 Grudzień 2007 Ja bym się zastanawiał, czy lepiej tego nie sprzedać, bo jak są w miarę duże (Od rozmiaru 42/270 wzwyż - to jest mniej-więcej asze" 43) to do tanich nie należą. Zresztą, posprawdzaj ceny na serwisach aukcyjnych, to zobaczysz, że miałbyś szansę za pieniądze z ich sprzedaży dostać saperki BW. Ja swoje oficerki radzieckie, mało używane, kupiłem w lecie za 100zł - i to była WIELKA okazja, bo np. w Krakowie na giełdzie kosztują ok. 200zł... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.