Witam. Znalazłem na strychu starą lornetkę po dziadku.Chciałem dowiedzieć się od bardziej doswiadzczonych kolegów-fachowców czegos więcej. Lornetka na wysuwanym cylinderku okulara ma wybity napis MKV special-( taka dziwna kursywa) na prawy okularze znaczek (trzy kreski spięte w jednym punkcie w wachlarz) i nr 28058. Lornetjka jes z mosiądzu. Babcia u której znalazłem lornete twierdzi ze to pamiątka po jej ojcu. Pradziadek podobno był oficerm i zginął w Bitwie NAD Bzurą. Czy historja babci jest prawdziwa?...bo mam pewne wątpliwosci (zauwazylem ze babcia posiada pewna skłonność do zmyślania). Czy lornetka moze być orginalna czy jest to tylko kolejna babcina podróba?
Pytanie
jsm11
Znalazłem na strychu starą lornetkę po dziadku.Chciałem dowiedzieć się od bardziej doswiadzczonych kolegów-fachowców czegos więcej.
Lornetka na wysuwanym cylinderku okulara ma wybity napis MKV special-( taka dziwna kursywa) na prawy okularze znaczek (trzy kreski spięte w jednym punkcie w wachlarz) i nr 28058.
Lornetjka jes z mosiądzu.
Babcia u której znalazłem lornete twierdzi ze to pamiątka po jej ojcu. Pradziadek podobno był oficerm i zginął w Bitwie NAD Bzurą.
Czy historja babci jest prawdziwa?...bo mam pewne wątpliwosci (zauwazylem ze babcia posiada pewna skłonność do zmyślania).
Czy lornetka moze być orginalna czy jest to tylko kolejna babcina podróba?
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.