mirek1973 Napisano 20 Listopad 2007 Autor Napisano 20 Listopad 2007 Jak w temacie wiem ze jest to patelnia na militarke ale czy mozna czasem trafic monetki a jesli tak to jak z ustawieniami czy sa jakies specjalne ogolnie przymierzam sie do HS-3 ale tam gdzie dzialam to pomieszana sprawa pola bitew + pola orne a co za tym idzie potrzebuje czegos uniwersalnego dzieki za podpowiedzi
michal123456789 Napisano 20 Listopad 2007 Napisano 20 Listopad 2007 Witam:)ja latam ze smetkiem z cewka 30tka od paru miesiecy a juz go poznalem na wylot i powiem szczerze ze niby na milite wykrywka a narazie same luseczki i male ciekawe przedmioty nim kopnalem :) takze mysle ze tak:)Wystarczy sie z nim oswoic pzdr! allDodam ze jest to b.latwy w obsludze wykrywacz! :))
michal123456789 Napisano 20 Listopad 2007 Napisano 20 Listopad 2007 I uwiez mozesz nim grzebac w wodzie,blocie i nic :) on wytrzyma wszystko :) no prawie oczywiscie...hehehe choc budowa banalna :) pozdroJa jestem z hsa zadowolony.Polecam
muri Napisano 21 Listopad 2007 Napisano 21 Listopad 2007 Hmm uważaj iż HS3 jest uniwersalny na razie nim same łuski też wyciągam ;P ostatnio to się nawet trafiła złota obrączka ;P
FAGIL Napisano 21 Listopad 2007 Napisano 21 Listopad 2007 HS-3 wyciagnie wszystko wyciagalem nim chelmy i sreberka tylko niestety trzeba kopac wszystko na monetkowym polu po dwudziestu dolkach dalem sobie odboj a kolega z ace250 w tym czasie wyciagnal osiem monetek teraz jak ide tylko na monetki biore juz co innego na inne rzeczy hs-3
michal123456789 Napisano 21 Listopad 2007 Napisano 21 Listopad 2007 hs 3 uwazam za uniwerek,on ciagnie wszystko ( kwestia kilkunastu minut prob itp.):P jednak kolega wyzej ma racje :) Dzieki niemu sporo sie nakopalem :P chocby po same luski :( dlatego warto miec chyba 2 cewki :) ja biegam z 1 i daje rade hehe1 jeszce polecam :)i pzdR! dla wszystkich uzytkownikow :0
terenowiec69 Napisano 21 Listopad 2007 Napisano 21 Listopad 2007 Swego czasu jak miałem smętka to z monet tylko wychodziły te z PRL-u.Ale na militaria jest bezbłędny.Też polecam.
ja20 Napisano 23 Listopad 2007 Napisano 23 Listopad 2007 ja też kilka monet na smętkiem znalazłem.Ostatnio wyszło kilka plomb, kiedyś tam jakieś małe klamerki i kółeczka od chlebaka, ale ciężko jest to namierzyć cewką 30-ką.Ja planuje jeszcze garreta dokupić na następny sezon.
mirek1973 Napisano 24 Listopad 2007 Autor Napisano 24 Listopad 2007 Dzieki wszystkim za podpowiedzi .wpadł mi jeszcze w oko solaris tzn opinie sa takie ze jest uniwersalny na militarke i monety co wy na to ? teraz naprawde zwariowałem najlepiej to chciałbym miec ze 3 wykrywki ale to eksmisja z domu
PUMA1 Napisano 24 Listopad 2007 Napisano 24 Listopad 2007 Na miltarke polskiej porodukcji a na monetki zagraniczny . Na monetki trzeba mieć dobry wykrywacz z dobrą dyskryminacją bo nie warto w zaśmieconym terenie kopać kupe dołków jest to męczące i mało efektywne. Jesli wpadam na zaśmiecony teren to używam wykrywacza z bardzo dobrą dyskryminacją który wycina wszystkie śmieci . I jest dobrze. Możesz wtedy zrobić większy obszar lecz te wykrywacze biorą płycej .Wiadomo. Coś za coś..
szajka Napisano 24 Listopad 2007 Napisano 24 Listopad 2007 ten sam problem mirek ale trzymaj sie ja tez mam problem pomiedzy hs-3 a rutusem a teraz dodali mi jeszcze mozliwosc kupienie z usa bo dolar leci na leb i mozna dobry sprzet za grosze wykosicpozd szajka
mirek1973 Napisano 26 Listopad 2007 Autor Napisano 26 Listopad 2007 No i chyba solaris bedzie najlepszy w moim przypadku a po sezonie zobaczymy dzieki za wszystkie podpowiedzi
ja20 Napisano 26 Listopad 2007 Napisano 26 Listopad 2007 kopałem kiedyś z gościem który miał solarisa, ja miałem smętka solaris lepiej chyba drobiazgi znajduje, ale to też kwestia ustawień.
michal123456789 Napisano 27 Listopad 2007 Napisano 27 Listopad 2007 Kwestia ustawien,wprawy,dokladnego poznania mozliwaosci wykrywki :) moim smetkiem ( b.dobrze go poznalem ) wykopie wszystko nawet blaszke wielkosci polowy malego palca :)Takze ogolnie wybieraj co ci najb.pasi :) ja jestem z hsa zadowolony wyciagam z niego co sie da hehe :P z malymi wyjatkami oczywicie...Choc cewka 30 tka to kopanie sporych dolkow :d pzdR! all szacune3ek dla wszystkich smetkowiczow :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.