pelikan85 Napisano 13 Listopad 2007 Autor Napisano 13 Listopad 2007 stara aluminiowa zapalniczka z mosiężnym szyldzikiem:po obu stronach szyldziku coś jakby podkowy w środku w kółku głowa kobiety z profilu i napis ministere finances. Z jakich lat może byc ta zapalniczka?i jakie państwo?
pelikan85 Napisano 13 Listopad 2007 Autor Napisano 13 Listopad 2007 menażka???sygnatury są lecz prawie wogule nieczytelne:(
pelikan85 Napisano 13 Listopad 2007 Autor Napisano 13 Listopad 2007 stare okulary wykonane ze srebra.mógłby mi ktoś podpowiedziec z których lat??z góry dzięki
wolff Napisano 13 Listopad 2007 Napisano 13 Listopad 2007 Witaj...Identyczną zakrywkę ( patrz zdjęcie 2) znalazłem szukając na pierwszej wojnie pod skierniewicami.Wydaje mi się iż to może być zapalniczka z tamtego okresupozdr.wolff
pelikan85 Napisano 14 Listopad 2007 Autor Napisano 14 Listopad 2007 wolff dzięki wielkie za naprowadzenie
Pytanie
pelikan85
stara aluminiowa zapalniczka z mosiężnym szyldzikiem:po obu stronach szyldziku coś jakby podkowy w środku w kółku głowa kobiety z profilu i napis ministere finances. Z jakich lat może byc ta zapalniczka?i jakie państwo?
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.