perkun82 Napisano 12 Listopad 2007 Autor Share Napisano 12 Listopad 2007 Zamierzam nabyć metalową replikę MP40.Zastanawiam się nad dozbieraniem na replikę Pana Frankowskiego (1550 zł) lub AGM z Allegro za 489 zł http://allegro.pl/item267640625_mp_40_schmeisser_320_fps_metal_bakielitowy_.htmlProszę o sugestie na co się zdecydować gdyż mam dylemat.Czy prezentowana replika na kulki za 489 zł oprócz bakielitów jest cała metalowa czy ma w sobie jeszcze coś z absu ?Czy lepiej wstrzymać się jeszcze i dozbierać na replikę Franka ? Czy jej posiadacze są z niej zadowoleni ?Pozdrawiam.Perkun82 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 12 Listopad 2007 Share Napisano 12 Listopad 2007 Na allegro mozna kupic taką replike już od 399pln Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perkun82 Napisano 12 Listopad 2007 Autor Share Napisano 12 Listopad 2007 Tak wiem, ale czy jest ona warta nawet tych 399 zł ?Proszę o odpowiedzi na moje załączone wyżej pytania.Z góry dziękuję.Pozdrawiam.Perkun82 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reenaktors Napisano 12 Listopad 2007 Share Napisano 12 Listopad 2007 to cos od frankowskiego nie jest warte 1,5 tys zwazywszy ze w cenie nie ma bakelitów, juz AGM lepszy, za 400 warto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perkun82 Napisano 12 Listopad 2007 Autor Share Napisano 12 Listopad 2007 Dzięki za pomoc Reenactors.Pozdrawiam.Perkun82 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robo01 Napisano 12 Listopad 2007 Share Napisano 12 Listopad 2007 a może interesuje Ciebie replika w pełni metalowa oryginalna waga MP 38/i nie za 1500 zeta:):)/?jak cos to na privLothar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perkun82 Napisano 12 Listopad 2007 Autor Share Napisano 12 Listopad 2007 A czy replika AGM na kulki oprócz bakielitów korpusu i okładek ma coś jeszcze z poszczególnych części co nie jest metalowe tylko z absu ?Czy chwyt (nie okładki chwytu) jest z metalu tak jak ponoć kolba czy nie jest ?Perkun82 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perkun82 Napisano 12 Listopad 2007 Autor Share Napisano 12 Listopad 2007 Z góry przepraszam administratora za wklejenie linku do aukcji z repliką, nie miałem na celu żadnej reklamy.Proszę o wyrozumiałość i nie banowanie mojego konta :)To się nie powtórzy.Pozdrawiam.Perkun82 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czlopiur Napisano 12 Listopad 2007 Share Napisano 12 Listopad 2007 Replika ASG Panowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czlopiur Napisano 12 Listopad 2007 Share Napisano 12 Listopad 2007 jest kiepska . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perkun82 Napisano 12 Listopad 2007 Autor Share Napisano 12 Listopad 2007 No cóż wciąż mam dylemat gdyż jak widzę są podzielone zdania :)Na szczęście będę miał możliwość obejrzenia repliki AGM we Wrocławiu przed ewentualnym zakupem więc ocenię osobiście co to jest.Kolegę Robo01 proszę o odpisanie na maila.PozdrawiamPerkun82 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robo01 Napisano 12 Listopad 2007 Share Napisano 12 Listopad 2007 wyslalem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aslv Napisano 13 Listopad 2007 Share Napisano 13 Listopad 2007 Jestem w posiadaniu repliki AEG.Do całości mam tylko jedno zastrzeżenie brak możliwości przeładowania (rączka jest ale tak se lata w te i nazat)Jest jeszcze inna bajka jak chcesz sobie postrzelać z niej to zalecem zmiane ogniwa ja wymieniłem i jestem zadowolony.Wagowo odpowiada (prawie) oryginałowi.Waży jakieś 4 czy 4,4 kg i jak kupujesz to weź z bakielitem brązowym nie z tym czarnym badziewiem.aslv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 13 Listopad 2007 Share Napisano 13 Listopad 2007 A ja się nie zgodzę z przedmówcą – miałem w rękach obie wersje tej elektryczne repliki MP-40 i jeżeli miałbym kupować to tylko tą z czarnymi okładzinami. Brązowe okładziny w tym produkcie nijak się nie mają do niemieckiego bakelitu, a te czarne jak najbardziej.Ja trochę popracowałem nad swoim egzemplarzem. Oczywiście zrezygnowałem z walorów tej zabawki jako broni ASG na korzyść zbliżenia do realistycznego wyglądu. Wywaliłem mechanizm silnika ASG, wyciąłem komorę do końca i wsadziłem suwadło od tej wersji metalowo/plastikowej – co prawda nie pstryka, nie strzela, ale można przeładować i bardzo ładnie się prezentuje (o poprawieniu wygląd polegającym na zabawy z papierem ściernym i farbą już nie wspominam).PozdrawiamHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perkun82 Napisano 13 Listopad 2007 Autor Share Napisano 13 Listopad 2007 Dzięki za odpowiedzi.Do aslv: mógłbyś mi dokładniej napisać o jakie ogniwo chodzi ?Pozdrawiam.Perkun82 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.