Walwuch Posted November 12, 2007 Author Posted November 12, 2007 Tradycyjnie już (aby niepotrzebnie nie zaśmiecać tego forum) skorzystałem z przeglądarki i zauważyłem, że nie ma jeszcze tematu o czyszczeniu ogniw taśmy. Ja mam ich ok 100, w nawet niezłym stanie (dałbym 4/6). Chciałbym je doczyścić, ale nie wiem jak się za to zabrać. Co mi doradzicie?
efes Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 Dałbyś zdjęcie to byłoby wiadomo o jakim stanie mówimy.Ja swoim zaaplikowałem elektrolizę i kompiel na gorąco w oleju.Oksyda to nie jest ale wyszło całkiem nieżle.
Klaus BOLS Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 no właśnie, mechanicznie ręcznie ciężko doczyścić taka taśmę. ja na swojej mam dość dużo oksydy poprzeplatanej rdzą. jak to wyczyścić, elektroliza spacyfikuje raczej cała powierzchnie
efes Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 Wybór należy do ciebie.Ciężko będzie zachować oksydę i jednocześnie pozbyć się rdzy.Może jakieś moczenie w ropie miesiącami pozwoliłoby pozbyć się w końcu rdzy bez naruszenia oksydy.Mój stan był taki i prosty wybór.
Klaus BOLS Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 hmmm rdza u mnie to wsumie tylko taki nalot, nie jest głęboka, ale szpeci fanta od wewnętrznej strony ogniw... zobaczymy pozdrawiam KLAUS
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.