Walwuch Napisano 12 Listopad 2007 Autor Share Napisano 12 Listopad 2007 Tradycyjnie już (aby niepotrzebnie nie zaśmiecać tego forum) skorzystałem z przeglądarki i zauważyłem, że nie ma jeszcze tematu o czyszczeniu ogniw taśmy. Ja mam ich ok 100, w nawet niezłym stanie (dałbym 4/6). Chciałbym je doczyścić, ale nie wiem jak się za to zabrać. Co mi doradzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
efes Napisano 24 Listopad 2007 Share Napisano 24 Listopad 2007 Dałbyś zdjęcie to byłoby wiadomo o jakim stanie mówimy.Ja swoim zaaplikowałem elektrolizę i kompiel na gorąco w oleju.Oksyda to nie jest ale wyszło całkiem nieżle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaus BOLS Napisano 25 Listopad 2007 Share Napisano 25 Listopad 2007 no właśnie, mechanicznie ręcznie ciężko doczyścić taka taśmę. ja na swojej mam dość dużo oksydy poprzeplatanej rdzą. jak to wyczyścić, elektroliza spacyfikuje raczej cała powierzchnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
efes Napisano 26 Listopad 2007 Share Napisano 26 Listopad 2007 Wybór należy do ciebie.Ciężko będzie zachować oksydę i jednocześnie pozbyć się rdzy.Może jakieś moczenie w ropie miesiącami pozwoliłoby pozbyć się w końcu rdzy bez naruszenia oksydy.Mój stan był taki i prosty wybór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
efes Napisano 26 Listopad 2007 Share Napisano 26 Listopad 2007 A tak wyszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaus BOLS Napisano 26 Listopad 2007 Share Napisano 26 Listopad 2007 hmmm rdza u mnie to wsumie tylko taki nalot, nie jest głęboka, ale szpeci fanta od wewnętrznej strony ogniw... zobaczymy pozdrawiam KLAUS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.