Skocz do zawartości

Moro milicji gdzie dostać?

Mauser98k

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Pogadaj z jakimś magazynierem policyjnym. Te stare moro, po wycofaniu z uzycia przez funcjonariuszy, do dzis jest uzywane przez cywilnych pracowników gospodarczych.

Ja z kolei poprosiłbym o jakies dokładniejsze namiary (link mile widziany) na moro LWP, bo jakos w AMW nie moge juz znależć. Kurtki sa ale spodni i bluz juz nie ma.
Napisano
Ja przymierzałem kapotę wojskową moro i spodnie wojsk. moro na kiermaszu AMW, marzec to był, byli to AMW - owcy z Bydgoszczy. Portki miały na dole nogawki suwaki do zwężania, ale marnie taki suwak zwężał.

Właśnie przez takie teksty jak przykładowo łaskaw był popełnić jaca2003, masa fajnych forumowiczów odeszła z tego forum.
Napisano
Mój przedostatni post dotyczył moro wojskowego, a moro milicyjne widziałem, zapewniam, zalecam po prostu przeczytanie ze zrozumieniem, Panie Jaca sympatyczny.
Żeby podsumować - milicyjne moro było bardziej niebieskawe od wojskowego, guziki szaroniebieskie, w bluzie 4 kieszenie, spodnie z 1 kieszonką na udzie. Rogatywka z orzełkiem milicyjnym (nadruk gumowy). Starsze wersje bluz milicyjnych miały guziki na kieszeniach odkryte, późniejsze już ukryte pod klapką kieszeni. Antyterroryści z Okęcia mieli też wersje US.
  • 2 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie