Skocz do zawartości

moniak po przejściach

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie po raz pierwszy na forum.
Co to może być za moniak? średnica 8-9mm
pierwsze znalezisko wyciągnięte ace 150

Napisano
Jeśli średnica jest taka mała i jest to może być ternar
tj. 3 szelągi.
Proponowałbym tak: w szczelinę zapuścić Super Glue. Poczekać aż podstygnie. następnie na twardym podłożu położyć kawałek tekturki (np. z pudełka po czekoladkach), na tekturkę monetkę i na monetkę kolejny kawałek tejże tekturki. Wziąść normalnej wielkości młotek i ....(Uwaga! Nie walic młotkiem!) tylko przyłożyć do górnej tekturki pod którą znajduje się monetka i następnie delikatnie docisnąć. Po dociśnięciu, dociskać ruchami krzyżowymi tj. prawo, lewo, góra, dół, prawo. lewo, góa, dół itd, do skutku. Jak potrzeba, obrócić blaszkę na druga stronę itd. Czasem na koniec można przez tekturkę blaszkę jeszcze stuknąć, ale tą operację poddaję pod rozwagę :)
Napisano
...e metodę walenia maczugą chyba sobie daruję:) moniaka wyczyszczę delikatnie na zewnątrz i możliwe że za jakiś czas wypatrzę gdzieś podobnego.
A co do ternara wrzuciłem sobie tą nazwę w google ustawiłem na grafikę i wyskoczyło mi co? a lepiej kto?..... Miss Słowenia 2007:)) Tadeja Terner
  • 3 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie