Radekk Napisano 7 Listopad 2007 Autor Napisano 7 Listopad 2007 Witam serdecznie po raz pierwszy na forum.Co to może być za moniak? średnica 8-9mm pierwsze znalezisko wyciągnięte ace 150
C.K. Dezerter Napisano 7 Listopad 2007 Napisano 7 Listopad 2007 Średnica wskazuje na szeląga, ale co to dokładnie jest to ciężko powiedzieć patrząc na fotkę. Poza tym stan nie za specjalny delikatnie mówiąc. Czyściłeś to czymś?
FAGIL Napisano 8 Listopad 2007 Napisano 8 Listopad 2007 ta trojka na dole wyglada jak trzy krajcarowka ale nie ta srednica
Radekk Napisano 8 Listopad 2007 Autor Napisano 8 Listopad 2007 Nom zastanawiam się czy go wogóle go ruszać:) cały się sypie i obłazi.
pokemon Napisano 9 Listopad 2007 Napisano 9 Listopad 2007 Jeśli średnica jest taka mała i jest to może być ternartj. 3 szelągi.Proponowałbym tak: w szczelinę zapuścić Super Glue. Poczekać aż podstygnie. następnie na twardym podłożu położyć kawałek tekturki (np. z pudełka po czekoladkach), na tekturkę monetkę i na monetkę kolejny kawałek tejże tekturki. Wziąść normalnej wielkości młotek i ....(Uwaga! Nie walic młotkiem!) tylko przyłożyć do górnej tekturki pod którą znajduje się monetka i następnie delikatnie docisnąć. Po dociśnięciu, dociskać ruchami krzyżowymi tj. prawo, lewo, góra, dół, prawo. lewo, góa, dół itd, do skutku. Jak potrzeba, obrócić blaszkę na druga stronę itd. Czasem na koniec można przez tekturkę blaszkę jeszcze stuknąć, ale tą operację poddaję pod rozwagę :)
kuba321 Napisano 9 Listopad 2007 Napisano 9 Listopad 2007 hehe a ten Super Glue to po co? :]]]]] Pzdr. ...CirrusCX
Radekk Napisano 10 Listopad 2007 Autor Napisano 10 Listopad 2007 ...e metodę walenia maczugą chyba sobie daruję:) moniaka wyczyszczę delikatnie na zewnątrz i możliwe że za jakiś czas wypatrzę gdzieś podobnego.A co do ternara wrzuciłem sobie tą nazwę w google ustawiłem na grafikę i wyskoczyło mi co? a lepiej kto?..... Miss Słowenia 2007:)) Tadeja Terner
pokemon Napisano 12 Listopad 2007 Napisano 12 Listopad 2007 Odp. dla Cirrus- super glue po to aby z monetki nie zrobiły się przy prostowaniu dwie połówki :)
Radekk Napisano 2 Grudzień 2007 Autor Napisano 2 Grudzień 2007 podczyściłem drugą stronę moniaka i ukazał się pruski orzeł, data chyba 1707 i skróty GER:HUN:BO REX
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.