astro33 Napisano 3 Listopad 2007 Autor Napisano 3 Listopad 2007 Witam Od niedawna mam zamiar kupić w miarę dobry wykrywacz bo ten który mam dotychczas już mnie znudził". Chodze z wykrywką od 2 lat i potrzebuje czegoś mocniejszego".Troche poszperałem na forum i nastawiłem sie na 2 modele:Minelab Sovereign GT lub Minelab X terra-70.I tu jest mój problem który wybrać bo ceny są podobne.W poszukiwaniach chodzi mi głównie na monetkach i kolorowej drobnicy. Co wybrać???Pozdrowienia
warszawka69 Napisano 5 Listopad 2007 Napisano 5 Listopad 2007 http://www.odkrywca-online.pl/wykrywacz-na-monety-i-drobnice-do-2500-tys-,537607.html#537607tutaj rozpocząłem krótkie dywagacje o tych dwóch sprzętach.GT niezwykle głęboki i skuteczny w zaśmieconych terenach.Pracuje na wielu częstotliwościach. Gałkowiec ;)X Terra 70 dużo lżejsza, wyświetlacz, lepsza dyskryminacja ale chodzi na 7,5 kHz chyba, że dokupisz cewkę 3 kHz do głębszych i większych fantów lub 18,75 kHz do drobiazgów.
terenowiec69 Napisano 5 Listopad 2007 Napisano 5 Listopad 2007 Ja mam GT i waga nie przeszkadza,elektronika pod łokiec i zamiatam.Kafarem nie jestem,cały dzień od godz.10 do 20 bezproblemowo,mozna sie przyzwyczaić.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.