MAJKI Napisano 2 Listopad 2007 Autor Share Napisano 2 Listopad 2007 Witam.Wyszła mi dzisiaj odznaka jak w temacie.Nie jest pordzewiała a jedyniezaśniedziała",tak że jest w super stanie.Moje pytanie: czym ją wyczyscić żeby była czysta i żeby jej nie zniszczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 2 Listopad 2007 Share Napisano 2 Listopad 2007 Z tego co wiem to pasta do zębów.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadet Napisano 5 Listopad 2007 Share Napisano 5 Listopad 2007 proponuje roztwór kwasku cytrynowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadet Napisano 5 Listopad 2007 Share Napisano 5 Listopad 2007 tak wygladała przed czyszczeniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aegirsson Napisano 9 Listopad 2007 Share Napisano 9 Listopad 2007 Do Majki, Powtórzę się, ale, NIE używaj kw. cytrynowego, chyba, że lubisz WŻERY. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M40 Napisano 9 Listopad 2007 Share Napisano 9 Listopad 2007 Broń boże kwaski cytrynowe i inne cuda. Tak się składa, że na kwasek cytrynowy jedne metale silnie reagują a inne nie. Używając więc go powodujemy często wypłukiwanie aktywnych metali (np. miedzi) ze stopu z jakiego zrobiony jest fant (szczególnie podatne na reakcje są miedź, cynk i aluminium). Aktualnie mam ten sam problem, poniewaz nie mam zielonego pojęcia czym ruszyć zdezelowaną carską pułkówkę.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadet Napisano 9 Listopad 2007 Share Napisano 9 Listopad 2007 nie miałem ani jednego wżerka po kw cytrynowym . ale kw to tylko moja opinia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadet Napisano 9 Listopad 2007 Share Napisano 9 Listopad 2007 ale do miedzi to stanowczo odradzam !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aegirsson Napisano 10 Listopad 2007 Share Napisano 10 Listopad 2007 Do KAŻDEJ rzeczy starej - zniszczy ją kw. cytrynowy. Sam kwas cytr. nie czyni wżerów, chodzi o to, że wypłucze on np. patynę i odsłoni się wżer. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luskownik Napisano 12 Listopad 2007 Share Napisano 12 Listopad 2007 proponuje zwykly proszek do pieczenia(soda oczyszczona) i jakas szczoteczke byle nie sstalowaPozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.