MAJKI Napisano 2 Listopad 2007 Autor Napisano 2 Listopad 2007 Witam.Wyszła mi dzisiaj odznaka jak w temacie.Nie jest pordzewiała a jedyniezaśniedziała",tak że jest w super stanie.Moje pytanie: czym ją wyczyscić żeby była czysta i żeby jej nie zniszczyć.
to17071990 Napisano 2 Listopad 2007 Napisano 2 Listopad 2007 Z tego co wiem to pasta do zębów.Pozdrawiam
aegirsson Napisano 9 Listopad 2007 Napisano 9 Listopad 2007 Do Majki, Powtórzę się, ale, NIE używaj kw. cytrynowego, chyba, że lubisz WŻERY.
M40 Napisano 9 Listopad 2007 Napisano 9 Listopad 2007 Broń boże kwaski cytrynowe i inne cuda. Tak się składa, że na kwasek cytrynowy jedne metale silnie reagują a inne nie. Używając więc go powodujemy często wypłukiwanie aktywnych metali (np. miedzi) ze stopu z jakiego zrobiony jest fant (szczególnie podatne na reakcje są miedź, cynk i aluminium). Aktualnie mam ten sam problem, poniewaz nie mam zielonego pojęcia czym ruszyć zdezelowaną carską pułkówkę.Pozdrawiam
kadet Napisano 9 Listopad 2007 Napisano 9 Listopad 2007 nie miałem ani jednego wżerka po kw cytrynowym . ale kw to tylko moja opinia
aegirsson Napisano 10 Listopad 2007 Napisano 10 Listopad 2007 Do KAŻDEJ rzeczy starej - zniszczy ją kw. cytrynowy. Sam kwas cytr. nie czyni wżerów, chodzi o to, że wypłucze on np. patynę i odsłoni się wżer.
Luskownik Napisano 12 Listopad 2007 Napisano 12 Listopad 2007 proponuje zwykly proszek do pieczenia(soda oczyszczona) i jakas szczoteczke byle nie sstalowaPozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.