Skocz do zawartości
  • 0

przybornik saperski?

skumin

Pytanie

Napisano

witam jakiś czas temu zdobyłem taki przybornik , niemiecki podobno saperski, niestety nie mogę się nigdzie natknąć na taki egz. i co ważne co mieściło się w środku przybornika - co uniemożliwia mi dokompletowanie zawartości (oczywiście jeśli bezpieczna) .
może widzieliście już coś takiego .
klasyczne wykonanie późnowojenne , materiał worek z widoczną, czerwoną skrajnią materiału , zaczepy luxy na parcianych paskach , podkładki pod paski z żółtego pressu..
Wysokość 35cm (złożony) głębokość 7-8cm , szerkość 17cm (złożony).
sposób noszenia - na pasku przez ramię ?
być może nie saperski ...
z góry dziękuje za odp.

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam
Wracając do tematu tego przybornika
Ostatnio nabyłem ten sam przybornik , ale z innego zastępczego materiału skórzane są tylko paski zapięcia i kieszonki - układ ten sam .
Może teraz będzie bardziej czytelne przeznaczenie.
Niestety długo szukam wyjaśnienia , ale nikt nie jest w stanie odpowiedzieć .
Przewaliłem chyba kilka tyś zdjęć z epoki , ale niegdzie nie znalazłem.
Szkoda bo właściwie nie wiem co mam dokompletować z wyposażenia.
Pozdrawiam Skum

Napisano
Witam , trochę odświeżam post z przybornikiem.
Kolega Stadler chyba ma rację że może być to rodzaj przybornika rusznikarskiego.
Jednak, może macie podony egzemplarz , ew. fotki z takim przybornikiem .
Szukałem w sieci ale nie natrafiłem na nic podobnego.
Pozdrawiam skumin
Napisano
Witam
Enigma została rozwiązana - dzięki pomocy pewnego Kolegi wiem, że jest to przybornik rusznikarski do Solothurma .
Można śmiało powiedzieć, że tajemniczy przybornik został w końcu rozszyfrowany.
Napisano

witam jakiś czas temu zdobyłem taki przybornik , niemiecki podobno saperski, niestety nie mogę się nigdzie natknąć na taki egz. i co ważne co mieściło się w środku przybornika - co uniemożliwia mi dokompletowanie zawartości (oczywiście jeśli bezpieczna) .
może widzieliście już coś takiego .
klasyczne wykonanie późnowojenne , materiał worek z widoczną, czerwoną skrajnią materiału , zaczepy luxy na parcianych paskach , podkładki pod paski z żółtego pressu..
Wysokość 35cm (złożony) głębokość 7-8cm , szerkość 17cm (złożony).
sposób noszenia - na pasku przez ramię ?
być może nie saperski ...
z góry dziękuje za odp.

Napisano
dziękuje za pomoc.
lecz jak już spostrzegłem nie jest to plecak saperski (za gwinta nie zmieści się tam płachta czy też manierka) tylko rodzaj przybornika z dużą ilością małych, wąskich rzymaczy" .
może macie jakieś zdjęcie z takim przybornikiem lub stronkę gdzie można by było zobaczyć go w pełnej krasie (wypakowany).
(nie sprzedaje przedmiotu)
pozdrawiam skumin

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie