Skocz do zawartości

ACE 150/250

Hitboy64

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Dzięki za info. Jednak jest różnica. Ja także jestem zdowolony z mojego ACE 250 :) Tylko myślę nad przemalowaniem go na trochę bardziej maskujący kolor. Ten kanarek z daleka widać i do tej pory to owijałem go czymś maskującym. Ale to jest uciążliwe. Czy farba do lakierowania modeli plastikowych będzie się do tego nadawać?
Pozdrawiam, czaja
Napisano
w nawiązaniu do niemieckiego testu zasięgu przedstawionego przez DarekD... wg mnie z technicznego punktu widzenia nie powinno być żadnej różnicy w zasięgach ACE'ów. nie wydaje mi sie żeby firmie sie opłacało robić 2 różne konstrukcje dla taniej wykrywki... To jest ten sam sprzęt a różniący sie tylko softem. w Ace250 po prostu dorzucili kilka funkcji (procedurek w programie) i tyle. Różnice w zasięgu mogą zależeć (wg mnie) tylko od np dokładności wykonania uzwojeń cewek (ich powtarzalności), zastosowanych elementów elektronicznych (odchyłek rzeczywistych wartości od zaprojektowanych - tj ich tolerancji). w tej kalsie cenowej nikt nie będzie stosował elementów z górnej półki, tych o b. małej tolerancji... :)
takie jest moje zdanie....

pozdrawiam serdecznie
Gerard
Napisano
no cóż Darek... masz racje :) coś mi sie pomerdało z tym testem niemieckim :) ale co do drugiej pomyłki to nie jestem przekonany :) mam nadzieją że dorwę jakąś 150-tkę i przypadkiem" mi sie rozłoży :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie