leman05 Napisano 28 Październik 2007 Autor Napisano 28 Październik 2007 Przedmiot znalazłem na pierwszowojennej bitwie. leżał pod zabudowaniami gospodarczymi. Szerokość około-0,5m. Proszę o ID.
leman05 Napisano 8 Listopad 2007 Autor Napisano 8 Listopad 2007 No Panowie nie znacie nikogo kto interesuje się wojskami pancernymi?
leman05 Napisano 6 Listopad 2007 Autor Napisano 6 Listopad 2007 na meila dostałęm taką informacje:... jest to dekiel zamykajacy skrzynie biegow do Pz 3 lub StuG 3, skrzynia biegow typ SSG 77, jest to ta czesc w ktorej siedzi wentylator do chlodzeia hamolcy skretu."Proszę o jakies sprecyzowanie. Jeśli ktoś posiada schematy tych wozów proszę o porównanie
leman05 Napisano 28 Październik 2007 Autor Napisano 28 Październik 2007 Przedmiot znalazłem na pierwszowojennej bitwie. leżał pod zabudowaniami gospodarczymi. Szerokość około-0,5m. Proszę o ID.
leman05 Napisano 28 Październik 2007 Autor Napisano 28 Październik 2007 Zbliżenie tabliczki z 1 zdjęcia.Można pisac do mnie - leman@wp.pl
leman05 Napisano 9 Listopad 2007 Autor Napisano 9 Listopad 2007 Zapomnialem dodać. Tam gdzie to znalazłem dowiedziałem się o czymś. W czasie wycofywania się wojsk niemieckich w czasie II wojny św jeden czołg chcial sobie skrócić drogę. Tak sobie skrócił że ugrzązł na podmokłym terenie. Niemcy go wysadzili. Podobno po wojnie ludzie brali z niego co sie dało a dopiero w latach 60 zezłomowano to co zostalo
Luskownik Napisano 9 Listopad 2007 Napisano 9 Listopad 2007 Czyli fakty nawet pasuja.]Jak juz pisalem bedzie to czesc skrzyni biegow
leman05 Napisano 31 Październik 2007 Autor Napisano 31 Październik 2007 Może jakieś podpowiedzi gdzie mogę poszukać, choćby lotnicze forum itp, itp.....
Pytanie
leman05
Przedmiot znalazłem na pierwszowojennej bitwie. leżał pod zabudowaniami gospodarczymi. Szerokość około-0,5m. Proszę o ID.
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.