ZUBIKED Napisano 27 Październik 2007 Autor Share Napisano 27 Październik 2007 Oczywiscie łuski powiercone !Z regóły nie zbieram łusek, ale te sa wyjatkowe.Zostały na nich resztki rdzy pozostałości ładowników i trzyają sie całkiem mocno. Mechanicznie mógłbym ale nie chcę zniszczyć może jest jakis sposób.Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 27 Październik 2007 Share Napisano 27 Październik 2007 jest to mechaniczny sposób ale mojem zdaniem jedyne najmniej inwazyjny i skuteczny, mianowice kupujemy bardzo drobniutki papier ścierny i trzemy aż do złotego koloru ja tak robie i bicia wychodzą pięknie.PozdrO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
f35jsf Napisano 27 Październik 2007 Share Napisano 27 Październik 2007 A może papier wodny, albo coś o czym tu niedawno wspominano wełna, czy jakaś wata. Nie pamiętam:))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
f35jsf Napisano 27 Październik 2007 Share Napisano 27 Październik 2007 Włókniną na mokro ręcznie > wyszukiwarka"O to mi chodziło:))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 29 Październik 2007 Share Napisano 29 Październik 2007 Włóknina to materjał ścierny. Delikatny jednak ścierny o czym radze pamiętać. Jak ktoś lubi błyszczące to łuske można tak czyścić ręcznie lub w wiertarce. Przy łapaniu w wiertarce uwaga bo lubi się wyrwać źle zamocowana, inne niebezpieczeństwo to nakręcenie czyściwa na przedmiot. Przy takim czyszczeniu zalecam rozwage. Nie opłaca się pokaleczyć dla czystej łuski!Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aegirsson Napisano 30 Październik 2007 Share Napisano 30 Październik 2007 Według mnie, takie ścieranie - polerowanie czyni z łuski kicz niemożliwy, świeci się ona jak lusterko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.