Witam! Mój pradziadek był w pierwszej brygadzie , munudr, szable i oficerki w czasie 2 wojny zabrali ruscy , zostały mi tylko odznaczenia i trochę zdjęć, na jednym pradziadek siedzi na koni i widoczna jest u jego boku szabla, i tu właśnie pytanie co to za szabla jaki model??? czy jest możliwe jakoś po tym zdjęciu to zidentyfikować , samo zdjęcie jest z 1916 r, jeżeli ma ktoś jakieś pomysły to proszę pisać , gdyż mam zamiar takową szable kupić gdy już się dowiem ( o ile wogóle się dowiem) co to za model. Za wszelkie pomysły z góry dziękuje. PozdrO tomekk
Pytanie
tomekk
Witam!
Mój pradziadek był w pierwszej brygadzie , munudr, szable i oficerki w czasie 2 wojny zabrali ruscy , zostały mi tylko odznaczenia i trochę zdjęć, na jednym pradziadek siedzi na koni i widoczna jest u jego boku szabla, i tu właśnie pytanie co to za szabla jaki model??? czy jest możliwe jakoś po tym zdjęciu to zidentyfikować , samo zdjęcie jest z 1916 r, jeżeli ma ktoś jakieś pomysły to proszę pisać , gdyż mam zamiar takową szable kupić gdy już się dowiem ( o ile wogóle się dowiem) co to za model. Za wszelkie pomysły z góry dziękuje.
PozdrO
tomekk
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.