Skocz do zawartości

Poszukiwania monet na polu - Rosja

necroskop

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam.

hej pokemon chłop by sie ucieszył, traktorem już by nie musiał jechać a ile to ropki do przodu.
A zwróciliście uwage na ostatnie sekundy filmu jak pokazuja pole przeorane po horyzont :-)
Jak dla mnie bomba
Napisano
Ble, ble, ble. A gdzie konkrety? Kopie ktos w Polsce taką techniką? Jakie efekty? Dotychczas mówi się o zaleganiu monet max.15 cm. Fakt, że pługi moga zrobić odwrotkę, ze raz bedzie 5 cm, a drugi raz 30 cm. Więc jakie są wasze spostrzeżenia?
Napisano
pokazana na filmie metoda kopania jest ciekawa.
ale.....do niej trzeba mieć kondycję i zwariowanego własciciela pola, bo normalny to nie pozwoli na takie ozbebeszanie"...
Napisano
Witam.

Czy ja wiem czy warto tak poszukiwać? Tak przekopać na dwa sztychy...
To nie zawody, mi łażenie z Ace 250 sprawia przyjemność i odprężenie. Jeśli miłabym zatrzeć sie na polu to bym to chyba musiał olać po kilku boratynkach :-)

Do pokemona - ja osobiście uważam że nie ma pola z którego nic się nie wyciśnie.

pozdrawiam
Marek
Napisano
Panowie ,w tym miejscu musiał być jakiś garnuszek z monetkami który został przetracony podczas orki i rozsiało monetki na pewnym obszarze .Goście znaleźli kilka zobaczyli że zalegają głęboko i opracowali taka technikę ,jak widać skuteczną,[stąd zapewne i ten filmik].Jeśli ktoś z was zaczął by w przypadkowym miejscu tak kopać ,to życzę powodzenia .Pola które są co roku orane ,przynoszą wciąż nowe fanty, nie sposób je wybrać do cna , natomiast nieużytki po spenetrowaniu w tak zwaną kratkę, raczej już są polem jałowym i tylko radykalna zmiana możliwości sprzętowych może jeszcze dać jakąś nadzieję na fanty .Pozdro...
Napisano
Ciekawa teoria kol.kokesh. To co powiesz na to: pole mojego brata. Wiosna. Swój teren- polatam sobie. Garść różności wyszła. Po żniwach tzw. podorywka- nic. Dosłownie zero! Glebogryzarka- wytyczone rzędy ułatwiają dogłębną penetrację terenu- garstka szrapneli, dwie łuski, kilka pocisków od broni krótkiej,jeden moniak i pare innych pierdółek. Zbrakło czasu. Przyjdę przejrzeć resztę jutro. Brat wydzierżawił pole jednemu takiemu dużorolnemu. Wieczorkiem po pracy wpadam a tu...wykonana głęboka orka na zimę :))) Ale nic. Spróbujemy i...zero! Kompletnie nic!
PS. garnka- nie bardzo na tym filmiku widzę, ale większość wyciągniętych monet to chyba kopiejki i dwie lub trzy srebrne łezki. Wątpię czy to garnek. W dzieciństwie moja matka wyrzuciła moją kolekcję na pole bo stwierdziła i tak już nic za to byś nie kupił" :))))
Napisano
Teorie i przykłady można mnożyć ,ale do końca i tak nikt nie wie jak było na prawdę .W poszukiwaniach najlepszym wyznacznikiem jest po prostu fart,jednego dnia z pola wyciągasz garść monet ,a drugiego zabierając z sobą najlepszego kumpla od łopaty wielkie ,, G'',i kumpel sie zastanawia czy przypadkiem jaj sobie z niego nie robisz ,a ciebie krew zalewa .Ci co chodzą po polach nieraz zapewne to mieli .A teoria z oranym polem jest po prostu moim spostrzeżeniem popartym latami obserwacji i łażenia po tych że polach .Zależy oczywiście od wielu czynników np. głębokości orki i zasięgu wykrywacza ale gdy ziemia jest w tzw.ruchu nie wybierzesz wszystkiego. Jeszcze jedno ,zauważ jak niewielki teren oni rozkopali ,(mógł to być gliniany garnek z monetkami) Pozdro...
Napisano
Pokemon, szwedziki wel szwedy tak nazywają te monety bohaterowie tego filmu ,nie kopiejki, słabo widać ale na carska Rosję one nie wyglądają.Pozdro...
Napisano
Cześć. Ten filmik pokazuje nową metodę poszukiwań. Wygląda to na kopalnie odkrywkową z monetami. W zasadzie mogli użyć sita i efekt taki sam,( na choinkę im wykrywka?). Trzeba przyznać, że miejscówka pierwsza klasa. Pozdrowienia.

Rahirha
Napisano
hmmm nie jest pokazane ze te monety sa z akurat z tego pola..mi to wyglada na zwykly montaz zrobiony przez kilku osobnikow co sie chce pochwalic ze jest przeh...ami.. z drugiej strony w rosji wszystko jest mozliwe... :)wiec nie wykluczam niczego...
Napisano
okazuje sie ze nie tylko te monetki kopali. nie ciagna militarki drugo wojennej, tak na prawde psinco wartej, tylko zarabiaja na tym, co pozwala im na wyrywke i autko

http://www.youtube.com/watch?v=r1TCK4Akr_s

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie