kocur Napisano 23 Październik 2007 Autor Napisano 23 Październik 2007 Witam !Posiadam dość leciwy wykrywacz fisher cz 5 quicksilver. Sprzęt jest jak najbardziej sprawny i dobrze sprawuje się w terenie. Jednak ząb czasu nieco go nadszarpnął i zastanawiam się jak go skutecznie serwisować. Co w nim może podlegać wymianie bo się zużywa itp. Jest teraz nieco wrażliwy na wilgoć i to powoduje rozstrojenia - pomalowałem cewkę lakierem ( bo trochę popękała ) ale nie wiem czy to pomoże. W ciepłe słoneczne dni zachowuje się jak najbardziej poprawnie ale nieraz w pracy na zróżnicowanej glebie rozstraja się, szczególnie w wilgotne dni. Seria CZ jest jak najbardziej dla mnie godna polecenia - szczególnie na monetki - to prawdziwy odkurzacz ale może jednak warto zainwestować parę groszy w remont kapitalny wykrywki niż w nowy sprzęt - zwłaszcza że trza wyłożyć sporo grosza na CZ3D ;-)Pozdrawiam !Co Wy na to ?
BLANK Napisano 23 Październik 2007 Napisano 23 Październik 2007 Właśnie to samo mam ze swoim Solarisem. Rozstraja sie ostatnio gdy jest wilgotno. Cewka nie jest rozszczelniona i nie wiem jak to naprawić, może kroś coś doradzi. Sprzęt ma 2 lata.pozdro
kocur Napisano 23 Październik 2007 Autor Napisano 23 Październik 2007 Kolego - akurat w Twoim przypadku problem może być znacznie prostszy w rozwiązaniu - wystarczy skonsultować się z producentem. Z tego co wiem raczej chętnie doradza.pozdrawiam !
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.