gregorian08 Napisano 30 Grudzień 2003 Napisano 30 Grudzień 2003 Repliki Parabelki, Mausera C96 itd. są na stronie: www.repliki.teraz.tutaj.pl
Monsun Napisano 30 Grudzień 2003 Napisano 30 Grudzień 2003 Znam tą stronę. Chodziło mi o stronę producenta z Hiszpanii.PozdroMarcin
Gość Napisano 4 Styczeń 2004 Napisano 4 Styczeń 2004 Witam!No i jak HEKTOR? jak tam twoje prace związane ze Stenem?mam nadzieje że wszystko idzie w dobrym kierunku i plany które Ci wysłałem są czytelne i łatwe do zinterpretowania.Ja jak narazie nie mam czasu na produkcję, bo niestety jeszcze się ucze i no cóż, nie mam na to czasu aby stać przy maszynie, a szkoda i to wielka bo naprawde warto nawet dla własnej satysfakcji. No cóż, ja mogę tylko żałować tego że swej maszyny niestety nie posiadam i musze się starać na warsztacie. Życzę wielu udanych elementów.PozdrawiamEsthar
Gość Napisano 4 Styczeń 2004 Napisano 4 Styczeń 2004 w temacie replik, polecam zerknac na allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=19597236
sanshin Napisano 12 Styczeń 2004 Napisano 12 Styczeń 2004 a ja bym chciał zrobić pare innych replik. jeśli ktos ma jakies plany broni to jesli ten ktoś by mógł to niech je wysle na adres: herrman1@o2.pl będę wdzięczny.
szarobury Napisano 25 Marzec 2004 Napisano 25 Marzec 2004 Konia z rzędem temu, kto wykona replikę P 08!!! Firma Denix wykonuje te repliki z kiepskiej jakości znalu, albo cynkalu- jakiś paskudny stop. To są odlewy, tylko z grubsza dotoczone. Orginały to odkuwki, następnie precyzyjnie obrobione- kto miał w ręku orginał wie, że na częściach nie ma nawet śladów po szlifowaniu. Co więcej hiszpańska replika Parabelki jest skręcana ordynarnymi śrubami- a w orginle takowych części nie znajdziesz (poza śrubami okładek rękojeści)! szarobury
wiciu_r Napisano 25 Marzec 2004 Napisano 25 Marzec 2004 Jest prosty sposób na dostęp do maszyn. Wystarczy się skolegować z nauczycielem prowadzącym zajęcia w szkole zawodowej. Za naprawę głowicy do mojego wozu płaciłem 20zł. Odtworzenie CZ350 po spotkaniu z wystajacą studnią kanalizacyjną na budowie 2 dni i litr przy czym tulejki do mocowania lampy na teleskopach były toczone ze zużytych osi kolejowych. Wszystko w weekend i na lewo.
Gość Napisano 25 Marzec 2004 Napisano 25 Marzec 2004 O czym wy wogóle myślicie co .....jezeli chodzi o stena to robili go w polsce z ram od rowerów :):):):):): ale jezeli czcieli byście zrobić parabelke z popocą zwykłych pracowników którzy umią toczyć i tak dalej -----to nic ztego....do tego są potzrebne maszyny specialne ,,,,noi doświadczenie pracowników POZDRAWIAM
omi30 Napisano 25 Marzec 2004 Napisano 25 Marzec 2004 do gwintu w lufie tak , do reszty wystarcza normalne maszyny
Gość Napisano 26 Marzec 2004 Napisano 26 Marzec 2004 Każdy pisze co mu do g łowy przyjdzie .Chetnie sprzedam zestaw do samodzielnej budowy Stena MKII -cena 450zł .Lufa przewiercona w poprzek,zamek zeszlifowane czółko wiec nie będzie strzelał.Jakby co to pytania na maila ,ale tylko poważne oferty,na głupie pytania nie odpowiadam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.