Skocz do zawartości

Plany dla Tokarza

Gość HEKTOR

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam!
No i jak HEKTOR? jak tam twoje prace związane ze Stenem?
mam nadzieje że wszystko idzie w dobrym kierunku i plany które Ci wysłałem są czytelne i łatwe do zinterpretowania.
Ja jak narazie nie mam czasu na produkcję, bo niestety jeszcze się ucze i no cóż, nie mam na to czasu aby stać przy maszynie, a szkoda i to wielka bo naprawde warto nawet dla własnej satysfakcji. No cóż, ja mogę tylko żałować tego że swej maszyny niestety nie posiadam i musze się starać na warsztacie. Życzę wielu udanych elementów.

Pozdrawiam
Esthar
Napisano
w temacie replik, polecam zerknac na allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=19597236
  • 2 weeks later...
Napisano
a ja bym chciał zrobić pare innych replik. jeśli ktos ma jakies plany broni to jesli ten ktoś by mógł to niech je wysle na adres: herrman1@o2.pl będę wdzięczny.
  • 2 months later...
Napisano
Konia z rzędem temu, kto wykona replikę P 08!!!
Firma Denix wykonuje te repliki z kiepskiej jakości znalu, albo cynkalu- jakiś paskudny stop. To są odlewy, tylko z grubsza dotoczone. Orginały to odkuwki, następnie precyzyjnie obrobione- kto miał w ręku orginał wie, że na częściach nie ma nawet śladów po szlifowaniu. Co więcej hiszpańska replika Parabelki jest skręcana ordynarnymi śrubami- a w orginle takowych części nie znajdziesz (poza śrubami okładek rękojeści)!

szarobury
Napisano
Jest prosty sposób na dostęp do maszyn. Wystarczy się skolegować z nauczycielem prowadzącym zajęcia w szkole zawodowej. Za naprawę głowicy do mojego wozu płaciłem 20zł. Odtworzenie CZ350 po spotkaniu z wystajacą studnią kanalizacyjną na budowie 2 dni i litr przy czym tulejki do mocowania lampy na teleskopach były toczone ze zużytych osi kolejowych. Wszystko w weekend i na lewo.
Napisano
O czym wy wogóle myślicie co .....jezeli chodzi o stena to robili go w polsce z ram od rowerów :):):):):): ale jezeli czcieli byście zrobić parabelke z popocą zwykłych pracowników którzy umią toczyć i tak dalej -----to nic ztego....do tego są potzrebne maszyny specialne ,,,,noi doświadczenie pracowników
POZDRAWIAM
Napisano
Każdy pisze co mu do g łowy przyjdzie .Chetnie sprzedam zestaw do samodzielnej budowy Stena MKII -cena 450zł .Lufa przewiercona w poprzek,zamek zeszlifowane czółko wiec nie będzie strzelał.Jakby co to pytania na maila ,ale tylko poważne oferty,na głupie pytania nie odpowiadam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie