82 E Napisano 21 Październik 2007 Autor Napisano 21 Październik 2007 Ostatnio w miejscu gdzie znalazłem kilka hełmów widziałem taki oto płaszcz skórzany. Nie ma on żadnych oznaczeń, guzików, pieczątek ani metek. Jest na pewno bardzo stary, ale czy wojenny, tego nie wiem. Może jakaś podpowiedź? P.
OnyX Napisano 3 Listopad 2007 Napisano 3 Listopad 2007 wyglada na oficerski KM... ale wiesz bez foto samego przodu nic Ci 100% nikt nie powie..
82 E Napisano 4 Listopad 2007 Autor Napisano 4 Listopad 2007 OK ! Jutro podeslę zdjęcie przodu tylko muszę najpierw ocenzurowac twarz tego Szkopa co go na grzbiet załozył ...
lepper Napisano 4 Listopad 2007 Napisano 4 Listopad 2007 No spoko ale jest tam jakas sfastyczka albo wrona czy chodzby metka po niemiecku albo jakas data czy miejsce i rok produkcji. Bo bez takich informacji nikt nie moze ci w 100% powiedziec cze to plaszz SS czy płaszcz jakiegoś rolnika z lat 60 bo takich plaszczy uzywano bardzo dlugo spkojnie do lat 70 80 i byly nie raz identyczne do tych ss czy nawed gestapo. Pozdrawiam !
82 E Napisano 21 Październik 2007 Autor Napisano 21 Październik 2007 Ostatnio w miejscu gdzie znalazłem kilka hełmów widziałem taki oto płaszcz skórzany. Nie ma on żadnych oznaczeń, guzików, pieczątek ani metek. Jest na pewno bardzo stary, ale czy wojenny, tego nie wiem. Może jakaś podpowiedź? P.
82 E Napisano 21 Październik 2007 Autor Napisano 21 Październik 2007 Jeszcze jedno zdjęcie z bliska. P.
muslim Napisano 21 Październik 2007 Napisano 21 Październik 2007 daj więcej fotek - z przodu, kieszenie, środek itp
Pytanie
82 E
Ostatnio w miejscu gdzie znalazłem kilka hełmów widziałem taki oto płaszcz skórzany. Nie ma on żadnych oznaczeń, guzików, pieczątek ani metek. Jest na pewno bardzo stary, ale czy wojenny, tego nie wiem. Może jakaś podpowiedź? P.
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.