Skocz do zawartości

Pustynne fanty

Piotrek S

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy ktoś z was kopał kiedyś w miejscu byłego II wojennego poligonu niemieckiego na PUSTYNI BŁĘDOWSKIEJ?Pochwalcie sie co tam ciekawego można znależć i czy warto w ogóle szukać.Ja od jakiegoś czasu tam szukam i wychodzą mi żeczy tego typu:

Jak by ktoś wiedział od czego to jest to piszcie;-)

Napisano
Nie wiem jaką te żeczy mają wartość ale mnie zaciekawiły więc wziąłem;-)Mam jeszcze kilka ale nie mam fotek,przy okazji kiedyś wrzucę.Teraz wy piszcie co macie:-)
Napisano
co do pocisków to wyglądają na pociski od iła całkowicie bezpieczne, ale niech się wypowie ktoś kto będzie pewny.jak coś wrzuce fotkę mojego pocisku tylko to destrukt, ale może będzie łatwiej porównać.
Napisano
pociski 23 mm z naboju 23x115 NR, NS, radzieckie działko lotnicze, w czasie wojny lotnicze działo WJa 23x151B, po wojnie plot dzialko zsu.

górna taśma raczej 37mm ns-37, n-37, dolna mg131.

pozdro
Napisano
Dzięki bardzo! przy okazji dowiedziałem sie czym jest naprawde ta mina przeciw piechotna":-)A tu mam jeszcze zdjęcia takich pocisków których też niestety musiałem sie pozbyć:-( to pierwsze to chyba ta 37 z taśmy

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie