Piotrek S Napisano 17 Październik 2007 Autor Share Napisano 17 Październik 2007 Czy ktoś z was kopał kiedyś w miejscu byłego II wojennego poligonu niemieckiego na PUSTYNI BŁĘDOWSKIEJ?Pochwalcie sie co tam ciekawego można znależć i czy warto w ogóle szukać.Ja od jakiegoś czasu tam szukam i wychodzą mi żeczy tego typu:Jak by ktoś wiedział od czego to jest to piszcie;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek S Napisano 17 Październik 2007 Autor Share Napisano 17 Październik 2007 i takie niestety musiałem sie ich pozbyć bo były grożne:-( Ale co to jest?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek S Napisano 17 Październik 2007 Autor Share Napisano 17 Październik 2007 i taka chyba lotka;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek S Napisano 17 Październik 2007 Autor Share Napisano 17 Październik 2007 tu lotka od niemieckiej 50ki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek S Napisano 17 Październik 2007 Autor Share Napisano 17 Październik 2007 o! a to co dziwny wynalazek, do lub od czego?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek S Napisano 17 Październik 2007 Autor Share Napisano 17 Październik 2007 to chyba od jakiejś małej ruskiej bombki?:-)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek S Napisano 17 Październik 2007 Autor Share Napisano 17 Październik 2007 tu jakieś dwie taśmy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek S Napisano 17 Październik 2007 Autor Share Napisano 17 Październik 2007 pewna osoba powiedziała mi że to mina przeciw piechotna ale nie wiem czy to prawda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek S Napisano 17 Październik 2007 Autor Share Napisano 17 Październik 2007 taka nie typowa lotka....od czego?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek S Napisano 17 Październik 2007 Autor Share Napisano 17 Październik 2007 i jescze takie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek S Napisano 17 Październik 2007 Autor Share Napisano 17 Październik 2007 Nie wiem jaką te żeczy mają wartość ale mnie zaciekawiły więc wziąłem;-)Mam jeszcze kilka ale nie mam fotek,przy okazji kiedyś wrzucę.Teraz wy piszcie co macie:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ja20 Napisano 17 Październik 2007 Share Napisano 17 Październik 2007 co do pocisków to wyglądają na pociski od iła całkowicie bezpieczne, ale niech się wypowie ktoś kto będzie pewny.jak coś wrzuce fotkę mojego pocisku tylko to destrukt, ale może będzie łatwiej porównać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek S Napisano 17 Październik 2007 Autor Share Napisano 17 Październik 2007 Możliwe chociaż.........nie wiem czy one tam latały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek S Napisano 17 Październik 2007 Autor Share Napisano 17 Październik 2007 Jeszcze taka betonówka czy może być niebezpieczna?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek S Napisano 17 Październik 2007 Autor Share Napisano 17 Październik 2007 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek S Napisano 17 Październik 2007 Autor Share Napisano 17 Październik 2007 a to jakiś żelbetowy fundament lub coś podobnego...???... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek S Napisano 17 Październik 2007 Autor Share Napisano 17 Październik 2007 jakiś pierścień z takimi napisami wokół tego kółeczka na górze: Zt Z 89-(w kółeczku) B 1 7 5 f bp *.Co to może być?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek S Napisano 17 Październik 2007 Autor Share Napisano 17 Październik 2007 coś ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek S Napisano 17 Październik 2007 Autor Share Napisano 17 Październik 2007 miejsce w którym było pełno porozrzucanych kartonowych flar i tych lotek od 50-ek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek S Napisano 17 Październik 2007 Autor Share Napisano 17 Październik 2007 Wiem że te ostatnie marnej jakości ale miałem pod ręką tylko telefon.Nie wziąłem tych fantów bo wszystkie były iepewne" albo za ciężkie;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczur Napisano 17 Październik 2007 Share Napisano 17 Październik 2007 pociski 23 mm z naboju 23x115 NR, NS, radzieckie działko lotnicze, w czasie wojny lotnicze działo WJa 23x151B, po wojnie plot dzialko zsu.górna taśma raczej 37mm ns-37, n-37, dolna mg131.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcjew Napisano 18 Październik 2007 Share Napisano 18 Październik 2007 Na zdjeciu nr.10 sa lotki od bomb elektronowych np.B1http://www.millsgrenades.co.uk/germanbombs.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Glassmine Napisano 18 Październik 2007 Share Napisano 18 Październik 2007 Na zdjeciu nr 6 jest ogon od niemieckiej bombki kumulacyjnej SD4-HL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek S Napisano 18 Październik 2007 Autor Share Napisano 18 Październik 2007 Dzięki bardzo! przy okazji dowiedziałem sie czym jest naprawde ta mina przeciw piechotna":-)A tu mam jeszcze zdjęcia takich pocisków których też niestety musiałem sie pozbyć:-( to pierwsze to chyba ta 37 z taśmy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek S Napisano 18 Październik 2007 Autor Share Napisano 18 Październik 2007 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.