Skocz do zawartości

Paski do puszki pgas wh - wymiary

to17071990

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 weeks later...
Hej!
Co do pasków - myślę że mogą być niewielkie różnice w zależności od producenta, głównie w paskach dłuższych. Krótszych miałem kilka i wszystkie rzymały wymiar".
Ale do rzeczy:
Długi - 138 cm (czyli pewnie standardowo 140) - szer. 18 mm
Krótki 20 cm (razem z hakiem) - szer. 20 mm

Fajny jest kolor tych pasków, taki lekko musztardowy:)
Nie widziałem co prawda, aby końcówka długiego paska była zapinana na skórkę, ale spierać się nie będę że jest to wykluczone.

pozdrawiam serdecznie!

(P.S. W takim celu powinno służyć to forum. Grzeczna wymiana informacji, samopomoc rekonstruktorska" a nie chamstwo i jeżdżenie po innych z góry na dół...)

Witam!
No to mamy jeszcze jeden przykład, że co fabryka to troszkę inaczej. W moich paskach tego nie ma (rzecz oczywiście o oryginałach), wcześniejszy egzemplarz który kiedyś posiadałem też takiej skórki nie miał. I też mogę wysłać foto potwierdzające że skórki nie ma ;) ale nie o to chyba chodzi.

• 2 years later...
Żeby nie było – rozwiązanie ze skórzanym zakończeniem długiego paska do kanistra na maskę pgaz jest jednym z wariantów – istniały również zakończenia gumowane oraz po prostu otworki na knopik wykonywane w samym pasku zaszytym na końcu co by się nie strzępił…

Pozdro
Hindus

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie