Skocz do zawartości

W piasku pod małym miasteczkiem

Rekomendowane odpowiedzi

Całośc prawie 200 e.I to słabym gareciakiem,czasami dawał tylko jeden sygnał-gdy machnełem raz jeszcze i ponownie -to cisza,a kopię i jest moneta ! Ech..to co bym miał moim xlt ??? Ale bałem się że jak mnie jakieś policaje przechwycą to piszczałę zabiorą...A było tak że policja przejeżdżała koło mnie i żadnej reakcji(a raz to nawet wybrałem się na plażę nocą i jeżdzili kilka razy),a ci którzy zarządzali wydzielonymi płatnymi częściami plaży przyjażnie machali ze swym olaaa"
Huku,Bogu dziękujmy za takie ziemie jak w Polsce mamy,tutaj po boratynkach nie zostałby nawet ślad- słona woda,może też ten ruszający się piach(czasami mocno wieje)potrafi zjeść nawet monety z ubiegłego roku !
Co ciekawe-miejscowi też poszukują- gdy wieje mocny wiatr,wywiewa monety z piasku ! Oczywiście tylko małą część-tych które leżą najpłycej.Wtedy przychodzą ludzie i szukają e. metodą wzrokową ! Hehehe, byli osłupieni wynikami,więc pierwsze o co poproszą św.Mikołaja na choinkę to wykrywacz metalu !
A nasze grosze rozsypałem,spoko,jako sondaż-następnym razem sprawdzę stan zachowania,....a może tylko będę wiedział że jakiś kolega już tu biegał.
Pozdr !

• Odpowiedzi 516
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Witam. Ta laszka" to skala prymitywnej wagi sprężynowej. Ale mam do kolegi inną sprawę,na niektórych zbiorówkach widać paski blachy gróbo karbowanej (ryflowanej) czy kolega mógłby zrobić osobne zdjęcie?
Mam podobny ale bardzo niewielki kawełek zastanawiam się od czego to jest?

• 2 months later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie