latający holender Napisano 29 Marzec 2008 Autor Share Napisano 29 Marzec 2008 Całośc prawie 200 e.I to słabym gareciakiem,czasami dawał tylko jeden sygnał-gdy machnełem raz jeszcze i ponownie -to cisza,a kopię i jest moneta ! Ech..to co bym miał moim xlt ??? Ale bałem się że jak mnie jakieś policaje przechwycą to piszczałę zabiorą...A było tak że policja przejeżdżała koło mnie i żadnej reakcji(a raz to nawet wybrałem się na plażę nocą i jeżdzili kilka razy),a ci którzy zarządzali wydzielonymi płatnymi częściami plaży przyjażnie machali ze swym olaaa"Huku,Bogu dziękujmy za takie ziemie jak w Polsce mamy,tutaj po boratynkach nie zostałby nawet ślad- słona woda,może też ten ruszający się piach(czasami mocno wieje)potrafi zjeść nawet monety z ubiegłego roku !Co ciekawe-miejscowi też poszukują- gdy wieje mocny wiatr,wywiewa monety z piasku ! Oczywiście tylko małą część-tych które leżą najpłycej.Wtedy przychodzą ludzie i szukają e. metodą wzrokową ! Hehehe, byli osłupieni wynikami,więc pierwsze o co poproszą św.Mikołaja na choinkę to wykrywacz metalu ! A nasze grosze rozsypałem,spoko,jako sondaż-następnym razem sprawdzę stan zachowania,....a może tylko będę wiedział że jakiś kolega już tu biegał.Pozdr ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 29 Marzec 2008 Share Napisano 29 Marzec 2008 Euro centy są zrobione z żelaza i są magnetyczne, mój Explo też ma takie zaniki sygnału bo na dyskryminacji fe chodzę. Podobne efekty przedwojenne złotówki i grosze 10, 20, 50. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 1 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2008 1 kwietnia 2008 w piasku pod małym miasteczkiem.Ale już prawie wszystkie poletka obsiane,więc chyba zmienię miejsce.Do następnej orki.Temat zostaje,jako galeria moich odkryć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 1 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2008 blaszka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 1 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2008 skąd tutaj czech ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 1 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2008 ciekawy guziołek,z drugiej strony gładki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 1 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2008 ułańska ozdoba ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 1 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2008 moneta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 1 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2008 .. i tył.Jakieś Węgry.Wstawię do id. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lain Napisano 1 Kwiecień 2008 Share Napisano 1 Kwiecień 2008 Pięknie jak zwykle.Gdybym monetki kopał w takich ilościach ... Można już chyba zrobic z nich wszystkich fajną ekspozycję.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaska Napisano 2 Kwiecień 2008 Share Napisano 2 Kwiecień 2008 Latajacy holender rzuciłeś temat w dziale - miejsca warte odwiedzenia - moze jakaś odpowiedż ..... ? Troche czasu upłyneło .... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 2 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 2 Kwiecień 2008 Ojej,sory,ale długo tam nie było żadnego odzewu więc o sprawie zapomniałem.Dziś jeszcze podam ci namiary. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomwyb Napisano 5 Kwiecień 2008 Share Napisano 5 Kwiecień 2008 Witam. Ta laszka" to skala prymitywnej wagi sprężynowej. Ale mam do kolegi inną sprawę,na niektórych zbiorówkach widać paski blachy gróbo karbowanej (ryflowanej) czy kolega mógłby zrobić osobne zdjęcie?Mam podobny ale bardzo niewielki kawełek zastanawiam się od czego to jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopacz18 Napisano 5 Kwiecień 2008 Share Napisano 5 Kwiecień 2008 te paski grubej karbowanej (ryflowanej) blaszki - to pierścienie wiodące od pocisków-pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomwyb Napisano 5 Kwiecień 2008 Share Napisano 5 Kwiecień 2008 taką właśnie miałem teorię tyle że po moim kawałku nie dało się tego ustalić. Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 7 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2008 Służbowy wyjazd i trzy godziny relaksu w nowym terenie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 7 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2008 odważnik,mój kolejny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 7 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2008 ale pierwszy tak ładnie znaczony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 7 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2008 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 7 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2008 popularna,ale w ładnym stanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 7 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2008 obowiązkowe sreberko,ozdoba..ale co to było ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 7 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2008 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 7 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2008 .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 7 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2008 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 7 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2008 mały zapalnik ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.