draven85 Napisano 8 Październik 2007 Autor Napisano 8 Październik 2007 witampostanowiłem zmienić ace 250 na trochę lepszy wykrywacz do 1500-1700. Marzy mi się sovereign gt jednak przekracza moje możliwości finansowe. Potrzebuję pomocy jaki sprzęt najlepiej wybrać z przewagą na kolor ale też , żeby wykrywał większe militaria. Najbardziej myślę o tesoro cibola i napewno nie chcę solarisa. Może polecicie jakiś sprzęt? ps. łatwość obsługi ma dla mnie duże znaczenie :) pozdrawiam:)
draven85 Napisano 8 Październik 2007 Autor Napisano 8 Październik 2007 tak jest na allegro ( mam nadzieję , że nie dostanę kartki od admina :P)
Dziki Napisano 8 Październik 2007 Napisano 8 Październik 2007 Oprocz Ciboli mozesz wziasc pod uwage jeszcze Vaquero - strojenie do gruntu to bardzo dobra sprawa.
draven85 Napisano 8 Październik 2007 Autor Napisano 8 Październik 2007 dzięki trochę poczytałem na jego temat ale czy na pewno jest lepszy od Ciboli?
Dziki Napisano 8 Październik 2007 Napisano 8 Październik 2007 To Cibola z funkcja strojenia do gruntu i kilkoma bajerami. Wiec napewno gorszy nie bedzie.Strojenie do gruntu to opcja, ktora bardzo zwieksza mozliwosci wykrywacza. Nie martw sie - nawet jak nie bedziesz umial tego czasem zrobic wystarczy ze podkrecisz grunt wyzej i... Pomyslisz ze uzytkownicy Ciboli maja fabrycznie taka nastawe normalnie.A jak dobrze dostroisz, to bedziesz mial duzo lepsze mozliwosci (bo na efekty wplywa glownie szczescie ;) ).
draven85 Napisano 8 Październik 2007 Autor Napisano 8 Październik 2007 Dziki dzięki a możesz bardziej opisać strojenie do gruntu jak to wygląda i co daje?
draven85 Napisano 8 Październik 2007 Autor Napisano 8 Październik 2007 jeszcze mam pytanie jak Vaquero wypada w zaśmieconym terenie> Cibola podobno świetnie czy Vaquero też?
Igomas Napisano 8 Październik 2007 Napisano 8 Październik 2007 Tak samo. Vaquero rozni sie tylko opcja strojenia do gruntu, co troche zwieksza osiagi.
draven85 Napisano 8 Październik 2007 Autor Napisano 8 Październik 2007 właśnie strojenie do gruntu zniechęca mnie trochę do niego , miałem to w smętku i pozostały złe wrażenia co chwilę musiałem coś korygować itp więc jeśli to jedyna różnica wybiorę Cibolę , chyba że macie jeszcze jakieś propozycje w tej cenie? pozdrawiam
terenowiec69 Napisano 8 Październik 2007 Napisano 8 Październik 2007 Czesc,wiem kto ma miesiecznego minelaba gt(za około 1800zł) jak cie interesuje,napisz do mnie na poczte.grzegorzad@wp.pl
Dziki Napisano 8 Październik 2007 Napisano 8 Październik 2007 Strojenie do gruntu pozwala wykrywacz dokladnie dostosowac do danej gleby. Jesli zrobisz to dobrze, bedzie penetrowal ja wprost idealnie - co zaowocuje wiekszymi zasiegami i ogolnie duzo lepsza praca.Jesli natomiast nie bedziesz umial dokladnie ustawic wystarczy, ze podkrecisz wykrywacz troszke wyzej - fabryczne ustawienie w Ciboli jest wysokie, i bedziesz mial to samo co w Ciboli ;)Moim zdaniem jednak jesli zamierzasz sie bawic w to hobby predzej czy pozniej bedziesz musial sie nauczyc strojenia wykrywki.Jak stroic? Unosisz cewke wykrywacza ze slyszalnym sygnalem wiodacym na all metal jakies 40 cm nad ziemie i opuszczasz do ziemi. Jesli sygnal cichnie, krecisz galka grunt w kierunku wskazowek zegara. Jesli sygnal robi sie glosniejszy - krecisz w przeciwna. Robisz tak az uslyszysz ze wykrywacz NIE ZMIENIA tonu przy przysuwaniu do ziemi - znaczy wtedy ze jest dostrojony. Jesli nie mozesz dostroic dokladnie - musisz pamietac ze lepszy jest sygnal pozytywny (glosniejszy) od jakiegokolwiek negatywnego (cichnacego).Tak w skrocie wyglada strojenie do gruntu Tesorakow.
draven85 Napisano 8 Październik 2007 Autor Napisano 8 Październik 2007 Dziki dzięki to teraz muszę pomyśleć jeżeli zdecyduję się na tesoro to jeszcze porównam te dwa wykrywacze na miejscu w sklepie pozdrawiam:)
draven85 Napisano 9 Październik 2007 Autor Napisano 9 Październik 2007 a jeszcze mam takie pytanie- może ktoś wie czy polski dystrybutor z Gdyni daje baterię w zestawie do ciboli? pozdrawiam
MORRO Napisano 10 Październik 2007 Napisano 10 Październik 2007 Witam,tak w zestawie z Cibolą znajduje się jedna bateria 9V.Pzdr.
ColdDemons Napisano 10 Październik 2007 Napisano 10 Październik 2007 Dziki a jak to jest z tym superstrojeniem w Ciboli, co to jest i jak się to ustawia??? A czy inne tesoraki też to mają no Silver Sabre mikroMax???
draven85 Napisano 10 Październik 2007 Autor Napisano 10 Październik 2007 witamdzisiaj stałem się posiadaczem Ciboli , pierwszy dwu godzinny wypad zaowocował magazynkiem do swt 40 i stopką od mausera. Praca z wykrywaczem bardzo przyjemna i bezproblemowa. pozdrawiam i dzięki za pomoc:)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.