Skocz do zawartości

potrzebmna pomoc w wyborze:)

draven85

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam
postanowiłem zmienić ace 250 na trochę lepszy wykrywacz do 1500-1700. Marzy mi się sovereign gt jednak przekracza moje możliwości finansowe. Potrzebuję pomocy jaki sprzęt najlepiej wybrać z przewagą na kolor ale też , żeby wykrywał większe militaria. Najbardziej myślę o tesoro cibola i napewno nie chcę solarisa. Może polecicie jakiś sprzęt? ps. łatwość obsługi ma dla mnie duże znaczenie :) pozdrawiam:)
Napisano
To Cibola z funkcja strojenia do gruntu i kilkoma bajerami. Wiec napewno gorszy nie bedzie.

Strojenie do gruntu to opcja, ktora bardzo zwieksza mozliwosci wykrywacza. Nie martw sie - nawet jak nie bedziesz umial tego czasem zrobic wystarczy ze podkrecisz grunt wyzej i... Pomyslisz ze uzytkownicy Ciboli maja fabrycznie taka nastawe normalnie.

A jak dobrze dostroisz, to bedziesz mial duzo lepsze mozliwosci (bo na efekty wplywa glownie szczescie ;) ).
Napisano
właśnie strojenie do gruntu zniechęca mnie trochę do niego , miałem to w smętku i pozostały złe wrażenia co chwilę musiałem coś korygować itp więc jeśli to jedyna różnica wybiorę Cibolę , chyba że macie jeszcze jakieś propozycje w tej cenie? pozdrawiam
Napisano
Strojenie do gruntu pozwala wykrywacz dokladnie dostosowac do danej gleby. Jesli zrobisz to dobrze, bedzie penetrowal ja wprost idealnie - co zaowocuje wiekszymi zasiegami i ogolnie duzo lepsza praca.

Jesli natomiast nie bedziesz umial dokladnie ustawic wystarczy, ze podkrecisz wykrywacz troszke wyzej - fabryczne ustawienie w Ciboli jest wysokie, i bedziesz mial to samo co w Ciboli ;)

Moim zdaniem jednak jesli zamierzasz sie bawic w to hobby predzej czy pozniej bedziesz musial sie nauczyc strojenia wykrywki.

Jak stroic? Unosisz cewke wykrywacza ze slyszalnym sygnalem wiodacym na all metal jakies 40 cm nad ziemie i opuszczasz do ziemi. Jesli sygnal cichnie, krecisz galka grunt w kierunku wskazowek zegara. Jesli sygnal robi sie glosniejszy - krecisz w przeciwna. Robisz tak az uslyszysz ze wykrywacz NIE ZMIENIA tonu przy przysuwaniu do ziemi - znaczy wtedy ze jest dostrojony. Jesli nie mozesz dostroic dokladnie - musisz pamietac ze lepszy jest sygnal pozytywny (glosniejszy) od jakiegokolwiek negatywnego (cichnacego).

Tak w skrocie wyglada strojenie do gruntu Tesorakow.
Napisano
witam
dzisiaj stałem się posiadaczem Ciboli , pierwszy dwu godzinny wypad zaowocował magazynkiem do swt 40 i stopką od mausera. Praca z wykrywaczem bardzo przyjemna i bezproblemowa. pozdrawiam i dzięki za pomoc:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie