Czarek Napisano 7 Październik 2007 Autor Napisano 7 Październik 2007 jak w temacie....ja nie mam pomysłów:)
kowalinho Napisano 8 Październik 2007 Napisano 8 Październik 2007 WitamOpinie są różne, nie ma nawet pewności czy jest to manierka polska, ale raczej tak. Brak jakiegokolwiek potwierdzenia w literaturze, niektórzy twierdzą że jest to manierka kawaleryjska , inni, że cywilna.Pozdrawiam
maxikasek Napisano 9 Październik 2007 Napisano 9 Październik 2007 jeszcze drugi katalog. Ale też akurat ją słabo widać.
Digger Napisano 8 Październik 2007 Napisano 8 Październik 2007 Witam !!!Mam taka samą i z tego co sie dowiedziałem jest to manierka polska produkowana przed wojną na rynek cywilny (słyszałem też, że mogły one być używane incydentalnie we wrześniu 1939 przez wojsko, ale nie są to pewne informacje).Mój egzemplarz używał mój wujek będąc w harcerstwie w latach II RP.Pozdrawiam !!!
Czarek Napisano 7 Październik 2007 Autor Napisano 7 Październik 2007 jak w temacie....ja nie mam pomysłów:)
Czarek Napisano 8 Październik 2007 Autor Napisano 8 Październik 2007 dzięki bardzo-ja spotkałem się właśnie z opinią że kawaleryjska-ale teraz chyba przyjmę za najbardziej prawdopodobna wersję kolegi Diggera z identyczną po wujku...
maxikasek Napisano 8 Październik 2007 Napisano 8 Październik 2007 Gdzieś już wklejałem austriacki katalog z nimi :-). Popularny model robiony na rynek cywilny w Polsce i w Austrii (albo eksport do Austrii). Różne pojemności.
Pytanie
Czarek
jak w temacie....ja nie mam pomysłów:)
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.