Szefo Napisano 22 Grudzień 2003 Autor Napisano 22 Grudzień 2003 Chciałbym coś poczytać na temat działań w I i II wojnie w Bieszczadach i na Przełęczy Dukielskiej,jaką ciekawą literaturę byście mi polecili?pozdrowionkaSzefo
rorvik Napisano 22 Grudzień 2003 Napisano 22 Grudzień 2003 Poszukaj wątku wzgórze 534" - jeden z moich pierwszych i ktoś podawał bibliografię.Pozdrawiamrorvik
rorvik Napisano 22 Grudzień 2003 Napisano 22 Grudzień 2003 Jednak nazywało sie to troche inaczej. Zobacz tu: http://www.odkrywca-online.pl/index1.php?action=forum&iletab=jedna&sub=pokaz_watek&ktory=5362&id_forum=0&&sq=rorvik&wi=5412#5412
MK Napisano 23 Grudzień 2003 Napisano 23 Grudzień 2003 Nie polecam Łysej Góry, byłem tam ze 3 miesięce temu pierwszy raz, poza paroma łuskami z I wojny nie znalazłem nic :-(Ale myślałem że mam super fant, razem z kolegą znaleźliśmy w rzeczce ogniwa od gąsienicy! Taszczyliśmy je z 8 km bo zgubiliśmy się i wyszliśmy nieco dalej, no i okazało się że mamy fragmenty iałoruśki". Fajnie.Ale gdyby ktoś jakieś miejsca czy bibliografię chciał podać, przychylam się do prośby Szefa.
Robert Długi Napisano 23 Grudzień 2003 Napisano 23 Grudzień 2003 Spokojnie panowie! Zaraz po Nowym Roku ukaże się książka A. Olejki Słowackie epizody z polskiego podkarpacia" Będzie to swoisty przewodnik to terenach walkna tym terenie.
India Napisano 24 Grudzień 2003 Napisano 24 Grudzień 2003 Witam.Jeśli chodzi o wz. 534- to dzis juz nie ma czego tam szukać.Fakt.Natomiast- MK- mylisz sie calkowicie w kwestii Łysej Góry. To duzy masyw- i mogłes nie miec szczęścia. Od lat wyciaga sie tam sprzęt. I to nie mało...Pozdro.India.
Gość Napisano 25 Grudzień 2003 Napisano 25 Grudzień 2003 w okolicach maja planujemy kilkudniowy pobyt z wykrywaczami o okolicy Dukli szczegóły wyprawy jeszcze nie ustalone jeśli ktoś ma ochotę się przyłączyć serdecznie zapraszam!pozdrawiam..
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.