Skocz do zawartości

Bieszczady i przełęcz dukielska

Szefo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Chciałbym coś poczytać na temat działań w I i II wojnie w Bieszczadach i na Przełęczy Dukielskiej,
jaką ciekawą literaturę byście mi polecili?
pozdrowionka
Szefo
Napisano
Jednak nazywało sie to troche inaczej. Zobacz tu: http://www.odkrywca-online.pl/index1.php?action=forum&iletab=jedna&sub=pokaz_watek&ktory=5362&id_forum=0&&sq=rorvik&wi=5412#5412
Napisano
Nie polecam Łysej Góry, byłem tam ze 3 miesięce temu pierwszy raz, poza paroma łuskami z I wojny nie znalazłem nic :-(
Ale myślałem że mam super fant, razem z kolegą znaleźliśmy w rzeczce ogniwa od gąsienicy! Taszczyliśmy je z 8 km bo zgubiliśmy się i wyszliśmy nieco dalej, no i okazało się że mamy fragmenty iałoruśki". Fajnie.
Ale gdyby ktoś jakieś miejsca czy bibliografię chciał podać, przychylam się do prośby Szefa.
Napisano
Witam.

Jeśli chodzi o wz. 534- to dzis juz nie ma czego tam szukać.Fakt.

Natomiast- MK- mylisz sie calkowicie w kwestii Łysej Góry. To duzy masyw- i mogłes nie miec szczęścia. Od lat wyciaga sie tam sprzęt. I to nie mało...

Pozdro.India.
Napisano
w okolicach maja planujemy kilkudniowy pobyt z wykrywaczami o okolicy Dukli szczegóły wyprawy jeszcze nie ustalone jeśli ktoś ma ochotę się przyłączyć serdecznie zapraszam!pozdrawiam..

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie