ja20 Napisano 5 Październik 2007 Autor Napisano 5 Październik 2007 czy ktoś z forumowiczów kopie w Dolinie Śmierci, albo w ogólnie w rejonie walk o przełęcz Dukielską?jestem ciekawy jakie znaleziska się trafiają.ja nie kopałem poza okolicą Iwli i Chyrowej.
RYSIEK-SANOK Napisano 5 Październik 2007 Napisano 5 Październik 2007 Z tego co slyszalem to teren jest juz przekopany,ale mozna jeszcze czasami" cos trfic,sam bym sie tam wybral ale nie ma z kim.Moze wspolny wypad??
marcjew Napisano 5 Październik 2007 Napisano 5 Październik 2007 Witam!Bylem tam pare razy jak dla mnie teren jest przekopany ale zawsze warto sprobowac.Szukajcie a znajdziecie"Pozdrawiam!!!
marcjew Napisano 5 Październik 2007 Napisano 5 Październik 2007 Witam!Bylem tam pare razy jak dla mnie teren jest przekopany ale zawsze warto sprobowac.Szukajcie a znajdziecie"Pozdrawiam!!!
ja20 Napisano 5 Październik 2007 Autor Napisano 5 Październik 2007 Kolego Rysiek nie ma problemu np. w listopadzie będziemy pewnie.Zatrzymujemy się w Chyrowej w dolinie śmierci w gospodarstwie agroturystycznym koszt noclegu 20 zł więc nie dużo.poznaliśmy kilka osób znamy relacje świadków tylko iść i kopać.Jedynym problemem są krzaki, pokrzywi i pełno kamieni więc ciężko kopac.
RYSIEK-SANOK Napisano 8 Październik 2007 Napisano 8 Październik 2007 jak tylko pogoda dopisze to nie ma problemu,pojedziemy.A co kamieni i krzakow to dam sobie rade,na ile dni planujecie wypad?
Hitboy64 Napisano 8 Październik 2007 Napisano 8 Październik 2007 W dolinie zostały same rozrywki :( z tego co mi wiadomo to ostatnio nic tam ciekawego nie wychodzi :( w sumie dość sławny teren w tych okolicach więc jest ot pierwsze miejsce gdzie się idzie :) ja też bym się chętnie załapał na wykopki :)
RYSIEK-SANOK Napisano 10 Październik 2007 Napisano 10 Październik 2007 Hitboy64 masz racje ze to slawny teren i dosc czesto czesany ale mysle ze wypadzik nie zaszkodzi a i moze cos sie trafi,roznie to bywa
ja20 Napisano 10 Październik 2007 Autor Napisano 10 Październik 2007 Im więcej osób by się zebrało tym lepie.Poznałem pewnego pana który opowiadał mi co się tam działo w czasie wojny i po ty co usłyszałem nie wierze, że nic tam nie zostało.zresztą nie tylko dolina Śmierci tam jest.Walki były w wielu miejscach.co do rozrywek to żadnej nie znalazłem jakoś tak bardzo niebezpiecznej.znalazłem pustą skorupę od granatu a raczej jej resztki i to wszystko.Z rzeczy jakie wykopałem to kilka łusek od iła, ptrs, znalazłem kilka pustych skorup od min betonowych i to chyba wszystko.Morze nie są to cudowne fanty, ale mi zależy też na połażeniu po górach porazmawianiu z ludźmi.teraz jedziemy w 4 osoby 2 wykrywacze, magnes.mamy kilka miejsc gdzie planujemy pokopać, chcemy też przejść się po ludziach i na złom w Dukli.Ludzie w okolicy do poszukiwaczy są raczej pozytywnie nastawieni.Trochę ich śmieszymy i mówią że tu całe tłumy już były.
RYSIEK-SANOK Napisano 10 Październik 2007 Napisano 10 Październik 2007 ja20 dostales mojego meila? kiedy chcecie jechac i na ile?
ja20 Napisano 10 Październik 2007 Autor Napisano 10 Październik 2007 nie dostałem.Napisz na maila przezdziec@o2.pl.Chcemy jakoś pod koniec października początek listopada jechać.Będzie to wyjazd z okazji wyjścia kumpla z wojska.Możliwe że kilka dni w Chyrowej posiedzimy a potem ruszymy do Komańczy, albo twierdza Przemyśl.
FAGIL Napisano 29 Październik 2007 Napisano 29 Październik 2007 Dolina smierci to bardzo rozlegly teren i nigdy nie bedzie dokladnie przeszukany mnie ilosc sygnalow przyprawiala o bol glowy w sierpniu wykopalem 7 chelmow i inne wyposarzenie a wiatraczki i puszki po minach doprowadzaja do rozstroju nerwowego,ana dodatek na DANI idzie sie dobrze zakrecic jary i potoki wygladaja tak samo.
Hitboy64 Napisano 29 Październik 2007 Napisano 29 Październik 2007 FAGIL podaj mi na meila swój numer gg
RYSIEK-SANOK Napisano 29 Październik 2007 Napisano 29 Październik 2007 Panowie i jak z wyjazdem? Jedziemy czy czy nici z wypadu??
FAGIL Napisano 29 Październik 2007 Napisano 29 Październik 2007 HITBOY64padl mi dysk a w nowym jeszcze nie zainstalowalem gg na zalaczonej mapce widac gorki kolo IWLI niepozorna KOWALOWA GORA 7MOSKOW ,BIALA GORKA 3 PEPECHY klamry ladownice ale to plon kilku lat i nie moj miejscowi ryja tam od 10 lat z wykrywkami wszystkiego napewno nie wykopali strome stoki glebokie jary i potoki fanty stan slaby ale aluminiowa klamerka wyszka jeszcze z farba jak spod igly powodzenia.
ja20 Napisano 30 Październik 2007 Autor Napisano 30 Październik 2007 ja mam mały problem finansowy bo kaucje muszę zapłacić za mieszkanie i za listopad muszę też coś jeśc, ale staram się może cokolwiek uzbieram.jakoś na dniach dam znać co i jak z wyjazdem.nawet na 1 dzień bym chętnie pojechał, potrzebuje trochę spokoju, a w centrum Krakowa ciężki.góry na mnie dobrze działają.
RYSIEK-SANOK Napisano 31 Październik 2007 Napisano 31 Październik 2007 dajcie znac jak i co,mozna 1 lub 2 dni skoczyc i polazic nie koniecznie cos znalezc ale zawsze rozeznac sie w terenie
cis Napisano 31 Październik 2007 Napisano 31 Październik 2007 Rozkręcajcie sie szybciej, bo dogoni Was zima :).pozdr.
RYSIEK-SANOK Napisano 31 Październik 2007 Napisano 31 Październik 2007 Niech cie glowka o to nie boli cisu,damy sobie rade bez twoich rad
bagnetSS Napisano 6 Listopad 2007 Napisano 6 Listopad 2007 ach ta dolina ,piekne niezapomniane chwile tam spedzilem,malo calych sztuk broni sie wykopalo ale klimat miejsca niezapomniany:-D
RYSIEK-SANOK Napisano 6 Listopad 2007 Napisano 6 Listopad 2007 bagnetSS moze jakies wskazowki blisze?
Hitboy64 Napisano 6 Listopad 2007 Napisano 6 Listopad 2007 bagnetSS już kiedyś opowiadał o niezłych miejscówkach :)10615560 moje gg. bagnetSS odezwij się
RYSIEK-SANOK Napisano 7 Listopad 2007 Napisano 7 Listopad 2007 Hitboy64 podaj nazwe tematu gdzie to bylo opisane
Hitboy64 Napisano 7 Listopad 2007 Napisano 7 Listopad 2007 Nie pamiętam dokładnie, ale nie było tam żadnych konkretów, potem zrobiła się pyskówka i nie wiem co dalej z wątkiem... Poszukaj w wyszukiwarce postów bagnetSS a znajdziesz
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.