kondzik2 Napisano 4 Październik 2007 Autor Napisano 4 Październik 2007 Witam pochodze z województwa zachodniopomorskiego jestem początkującym zbieraczem... i ciekawią mnie te rejony. między innymi walki , poligony z czasów II wojny sw.jezeli ktos cos wie to prosze o napisanie pozdrawiam
czarnykot Napisano 7 Październik 2007 Napisano 7 Październik 2007 ....wiedzą.... ale nie powiedzą ;]...sam zdobądź wiedzę :)
kondzik2 Napisano 8 Październik 2007 Autor Napisano 8 Październik 2007 szukałem w necie ale nic ciekawego nie znalazłem...
Lobo26 Napisano 9 Październik 2007 Napisano 9 Październik 2007 jak to nic ciekawego nie znalazłeś ? to raczej nie mozliwe bo zachodniopomorskie to tereny poniemieckjie wiec trza szukac.powiedz z jakiej czesci zach-pom jestes to bedzie szybciej.
kondzik2 Napisano 9 Październik 2007 Autor Napisano 9 Październik 2007 Jestem z tej częsci rejonu zachodniopomorskiego pozdrawiam (tam gdzie zaznaczone na mapce) pozdro :)
Lobo26 Napisano 10 Październik 2007 Napisano 10 Październik 2007 Między Trzebiatowem a Dziwnowem nawet duzo sie dzialo. Tędy uciekaly wojska niem na zachód przez Dziwnów. Okolica Dziwnowa obfituje w znaleziska wojskowe.Tak samo jak okolice Wrzosowa pod Kamieniem Pom.Co do poligonow to jedynie Mrzeżyno mi przychodzi na myśl.Co do walk musisz przeszukać książki traktujące o tym temacie. Znajdziesz w kazdej bibliotece.
vood-77 Napisano 12 Październik 2007 Napisano 12 Październik 2007 ja z Goleniowa jestem i tez tu kolo mnie sie duuzo dzialo,nasz teren zachodniopomorski jest obfity w dzialania wojenne.zapraszam do rozmowy chetnie podyskutuje.
kondzik2 Napisano 13 Październik 2007 Autor Napisano 13 Październik 2007 W Rejonach zachodniopomorskiego , masz racje vood było tam duzo walk
Pas Napisano 15 Październik 2007 Napisano 15 Październik 2007 Cześć kondzik... ja jestem z Twojego rejonu (prawie dokładnie). Nie będę odkrywczy, ale radzę dużo rozmawiać z miejscowymi. Szukasz miejsc na militarkę... dzisiaj rozmawiałem ze starszym gościem na jednej z okolicznych wiosek i co sie okazuje: kiedy był mały bawił się z kolegami we wraku meserszmita (chyba wraku i chyba meserszmita :))), a tam gdzie teraz jest las, był prawdopodobnie pas startowy... ile z tego prawdy nie wiem, nie zgłębiałem bo mnie militaria nie bardzo interesują. Pozdrawiam
maniek2-z Napisano 21 Październik 2007 Napisano 21 Październik 2007 Kolego vood jestem z Maszewa.Bardzo interesue mnie militarka z naszych terenów.Dopiero zaczynam przygode z wykrywaczem.Na wiosne chodziłem troche po lasach.Przeważnie okolice lotniska na płytówce,troche Płonia,Kliniska.Słyszałem,że Święta to ciekawy teren.Chodziłeś tam kiedyś.Bo ja byłem tam kiedyś na rozeznaniu.Mokry rok sporo wody.Ale i tak znalazłem kawałki taśmy od MG i sporo pocisków.Może jakieś podpowiedzi dla początkującego.Gorąco zachęcam do rozmowy kolego.A tak na marginesie to ja pracuje w Goleniowie.
vood-77 Napisano 22 Październik 2007 Napisano 22 Październik 2007 Witam!maniek2-z tez kiedys bylem na terenie świetej super teren mialem wykrywke ale nic nei wydrapalem.:) obecnie nie mam wykrywki, hmm podpowiedzi :) wiadomo caly Goleniów do okoła coś kryje:) zawsze mnie intrygowaly tereny wejscia rosjan do Goleniowa o ile mi wiadomo to od strony ul.wolińskiej tam w lasach cos napewno sie wydrapie, bardzo chetnie zapoznam sie z kimś o podobnym hooby:)
maniek2-z Napisano 22 Październik 2007 Napisano 22 Październik 2007 Myślałem kiedyś o lasach koło Goleniowa.Od strony północnej i północno-wschodniej wchodziłi ruscy.Słyszałem,że od ul.Wolińskiej w lesie są fundamenty po zniszczonych domach.Słyszałeś czy kiedyś ktoś kopał w tej okolicy i z jakimi efektami?.
kondzik2 Napisano 23 Październik 2007 Autor Napisano 23 Październik 2007 Ja ostatnio przeszukiwałem fundamęty starych domów ale szczeze nic ciekawego nie znalazłem jedynie starą porcelane i duzo kawałków od pieca kaflowego.... pozdrawiam
vood-77 Napisano 24 Październik 2007 Napisano 24 Październik 2007 hmm nie slyszalem by ktoś tam zagladał ale sam myślałem by wybrać się w las przy ulicy wolińskiej najpierw na google earh moze cos tam sie zobaczy??:) jak sadzicie??
kondzik2 Napisano 30 Październik 2007 Autor Napisano 30 Październik 2007 Jak były tam jakies bity to jedz moze cos ciekawego znajdziesz s
kondzik2 Napisano 31 Październik 2007 Autor Napisano 31 Październik 2007 Nie wiem jak chcecie tylko ze ja nie moge bo nie mam teraz czasu na poszukiwania
vood-77 Napisano 31 Październik 2007 Napisano 31 Październik 2007 Witam!Nie ma co sie stresowac spotkaniem,nie mowie teraz kopac bo i tak coraz szybciej ciemno sie robi i zimniej i coraz twardsza ziemia sie robi:)ogolnie fajnie ze jednak tu w naszej okolicy sa paslonaci hobbysci w tych klimatach!!
vood-77 Napisano 25 Listopad 2007 Napisano 25 Listopad 2007 jesteście forumowicze?? chyba nic ciekawego se nie dzieje skoro nikt tu nie pisze juz ani slowa:(
DETER Napisano 29 Listopad 2007 Napisano 29 Listopad 2007 Panowie, takie tamty na priva, chyba ze chcecie mieć hordy kopaczy. Powiem tylko tak ze tereny znane mają jeszcze duzo fantów, ale po terenie się drepcze a nie biega z piszczlka
ziarnoo Napisano 12 Luty 2011 Napisano 12 Luty 2011 dokladnie po terenie sie chodzi tu i tam, na spokojnie.bylem w tym w wakacje w 2010 w lukecinie i kopalem tu i tam i wykopalem wiele. niektore zeczy bardzo fajne i ladne. spotkalem sie tez z chlopakami ktorzy mieszkali w łukecinie, oraz z chlopakami z swinoujscia. bardzo spoko goscie z nich sa. pozdro
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.