kopijnik2 Posted October 4, 2007 Author Posted October 4, 2007 w ciągu poszerzania mojej kolekcji trafiły się obiekty które rozbudziły nadzieję poprzednich posiadaczy...nadzieję, na szybkie wzbogacenie.Test złota a ząb".zapewne nastąpiło to w okresie gdy obiekty nie były już rozpoznawalne jako ie złote".Jak macie jakieś stomatologiczne monety to wstawcie fotki...
martian. Posted October 4, 2007 Posted October 4, 2007 Ja też kopnąłem parę takich, ale tłumaczę to sobie inaczej: pług, kamień, weryfikacja falsu z epoki. Chociaż ta ostatnia możliwość mało prawdopodobna. Ale całkiem możliwe gdy jeszcze lśniła, że tak było, że niepiśmienni robili próbę zęba.Poszukam i zrobię fotki.Pozdrowienia
kopijnik2 Posted October 4, 2007 Author Posted October 4, 2007 stomatolog mówił, że 3 i 4" widać...ciekawy jestem które monety były testowane...
martian. Posted October 4, 2007 Posted October 4, 2007 Na twoich bardziej to przypomina zęby. Te moje to 99% falsy z epoki.
sowkaa Posted October 5, 2007 Posted October 5, 2007 wiecie co sa takie zwierzaczki jak wieprzki i krowki ktore robia podobne rzeczy ze wszystkim co im w ryj wpadnie.pozdrawiam.rzeznik.
Mirkoni Posted October 6, 2007 Posted October 6, 2007 stomatolog mówił, że 3 i 4" widać... W dzisiejszych czasach statystyczny Polak ma słabe uzębienie... 3 i 4 w tamtych czasch to marzenie... :-):-)
siwyr Posted October 7, 2007 Posted October 7, 2007 Dla mnie też tłumaczono,że z gnojem wywiezione na pola a wcześniej przeszły przez świńskie ryje.Pozdro
rozi Posted October 7, 2007 Posted October 7, 2007 Tez znalazłem podobną tyle ze na bardzo kamienistej drodze i nawet nie podejrzewam sprawdzania na zab tylko od razu defekt drogowy..
Szwecja Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 Proponuje monetke wsadzic w gazete, gazete miedzy 2 sklejki lub jakies deseczki, moteczek do raczki i 3-4 razy przywalic.Wbrew pozorom z napisami nic sie nie dzieje... moneta sie nie niszczy.Pozdrawaiam, Piotr
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.