kopijnik2 Napisano 4 Październik 2007 Autor Napisano 4 Październik 2007 w ciągu poszerzania mojej kolekcji trafiły się obiekty które rozbudziły nadzieję poprzednich posiadaczy...nadzieję, na szybkie wzbogacenie.Test złota a ząb".zapewne nastąpiło to w okresie gdy obiekty nie były już rozpoznawalne jako ie złote".Jak macie jakieś stomatologiczne monety to wstawcie fotki...
martian. Napisano 4 Październik 2007 Napisano 4 Październik 2007 Ja też kopnąłem parę takich, ale tłumaczę to sobie inaczej: pług, kamień, weryfikacja falsu z epoki. Chociaż ta ostatnia możliwość mało prawdopodobna. Ale całkiem możliwe gdy jeszcze lśniła, że tak było, że niepiśmienni robili próbę zęba.Poszukam i zrobię fotki.Pozdrowienia
kopijnik2 Napisano 4 Październik 2007 Autor Napisano 4 Październik 2007 stomatolog mówił, że 3 i 4" widać...ciekawy jestem które monety były testowane...
martian. Napisano 4 Październik 2007 Napisano 4 Październik 2007 Na twoich bardziej to przypomina zęby. Te moje to 99% falsy z epoki.
sowkaa Napisano 5 Październik 2007 Napisano 5 Październik 2007 wiecie co sa takie zwierzaczki jak wieprzki i krowki ktore robia podobne rzeczy ze wszystkim co im w ryj wpadnie.pozdrawiam.rzeznik.
Mirkoni Napisano 6 Październik 2007 Napisano 6 Październik 2007 stomatolog mówił, że 3 i 4" widać... W dzisiejszych czasach statystyczny Polak ma słabe uzębienie... 3 i 4 w tamtych czasch to marzenie... :-):-)
siwyr Napisano 7 Październik 2007 Napisano 7 Październik 2007 Dla mnie też tłumaczono,że z gnojem wywiezione na pola a wcześniej przeszły przez świńskie ryje.Pozdro
rozi Napisano 7 Październik 2007 Napisano 7 Październik 2007 Tez znalazłem podobną tyle ze na bardzo kamienistej drodze i nawet nie podejrzewam sprawdzania na zab tylko od razu defekt drogowy..
Szwecja Napisano 8 Październik 2007 Napisano 8 Październik 2007 Proponuje monetke wsadzic w gazete, gazete miedzy 2 sklejki lub jakies deseczki, moteczek do raczki i 3-4 razy przywalic.Wbrew pozorom z napisami nic sie nie dzieje... moneta sie nie niszczy.Pozdrawaiam, Piotr
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.