rafpli Napisano 3 Październik 2007 Autor Share Napisano 3 Październik 2007 Witajcie.Postanowiłem podjąc temat podkładu dźwiekowego na inscenizacjach. Na naszym ostatnim pikniku militarnym w Cieszynie organizowaliśmy małą inscenizację pt.:FRONT ZACHODNI 1944". Podczas inscenizacji za pomocą sprzętu nagłaśniającego odtwarzaliśmy sample (wycięte z różnych produkcji filmowych)np. gadający" MG42, strzały z Garanda, Thompsona oraz inne odgłosy walki. Razem z odgłosem strzelającego niemieckiego działka, wybuchem petard i materiałów przygotowanych przez pirotechników oraz grupy pozorującej (straż graniczna) i naszej broni strzelającej ślepakami - wyszedł całkiem ciekawy efekt dźwiękowy.Moim zdaniem (a brałem w tym skromny udział) dodatkowe efekty audio zwiększyły dynamike całej akcji.Jakie są Wasze doświadczenia i opinie na temat takich eksperymentów dziękowych? A może byliście na naszym pikniku i mieliście okazję usłyszeć efekt na własne uszy?PozdrawiamJankes ze 101-szej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tiger555 Napisano 3 Październik 2007 Share Napisano 3 Październik 2007 Brałem udział w tej bitwie i jak dla mnie to było to super i powinno byc nagłośnienie na każdych rekonstrukcjach historycznych,nie ma nudy tak jak to w większości reko..pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Argonauta Napisano 3 Październik 2007 Share Napisano 3 Październik 2007 Mam dziwne wrazenie ze ten lezacy w trawie to ja ;->,a wracajc do meritum to oczywiste ze efekty dzwiekowe powinny byc, tworza odpowiedni klimat jak np muzyka z epoki, przemowienia, kominikaty radiowe, odpowiedni podklad muzyczny przeplatany tez wybuchami,strzalami, komendami czy innymi efektami dzwiekowymi pokresla tez dramatyzm samej walki, natomiast moim zdaniem nie nalezy sie ograniczac tylko do tego, bez odpowiedniej pirotechniki i choc kilku strzelajacych sztuk broni to sie nie sprawdza, widzialem juz kilka takich rekonstrukcji ( nie bede wymienial nazw) i wygladalo to niestety zalosnie, gdy wybuchy oraz wystrzaly broni recznej i maszynowej lecialy tylko i wylacznie z glosnikow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cieszyniak Napisano 3 Październik 2007 Share Napisano 3 Październik 2007 Tak,-podkład dżwiekowy to było tło inscenizacji bitewnej.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StrzelecPodhalański Napisano 11 Październik 2007 Share Napisano 11 Październik 2007 Ten podkład dodał KLIMAT" i mam nadzieję że w przyszłym roku też taki podkład będzie puszczony podczas inscenizacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.