Skocz do zawartości

T-34 na złom

Gość poviss

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Słyszałem podczas pewnego spotkania że Urząd Miasta Sanoka chce sprzedać ( a nawet zezłomowac) swojego T-34. Podaję tę nie do końca sprawdzoną informacje gdyz może się okazać że to prawda, a na pewno jest ktoś kto zadbałby o ten czołg bardziej niż Huta.

pozdrawiam
poviss
Napisano
Jeśli to prawda to oby go ktoś odkupił, szkoda 60 letniego bidaka, na starość chcą go pociąć a my się będziemy nim golić...
Napisano
Byłem w srodku tego czołgu ,da się wejść (albo przynajmniej 3 lata temu sie dało) do niego przez właz w podłodze - otwarty był. T-34 stoi przy moście na Sanie.

pzdr

bjar_1
Napisano
tak sie zastanawiam nad jednym przecież wg nowej ustawy
o ile sie nie myle wszystkie rzeczy z przed 45 roku są zabytkami a zabytków chyba nie można złomować, tak mi sie wydaje przynajmniej, tak czy owak zeby został uratowany jesli to prawda
Napisano
jezli rzeczywisie chca go zezłomowac- dajcie znac przygarne!
Napisano
Jeżeli to prawda to ciekawe czy Urząd w Sanoku ma papiery"
na ten czołg- oczywiście zgodne z Ustawą o Broni i Amunicjii no i OCZYWIŚCIE co na to NOWA i jakże wspaniała ku chwale" naszemu( albo może nie naszemu) dzidzictwu narodowemu USTAWA o Ochronie Zabytków?
Napisano
Jeżeli nie ma aktualnego certyfikatu, świadczącego o pozbyciu T 34/85 cech bojowych to go nie kupię!
Ale zawiadomię prokuratora O ZŁAMANIU USTAWY - jak się bawimy... to do końca!!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie