Jump to content

Szubin i Rynarzewo - Powstanie Wielkopolskie

Rahirha

Recommended Posts

Posted
Witam. Jak w temacie pytanie czy pogłębialiście wiedzę dotyczącą działań z okresu Powstania 1918-1919 w tym rejonie.Wiele tam się działo a informacij niestety niewiele.Może ktoś z forumowiczów jest na topie.Czekam na ciekawe posty ( obecnie sam dokładnie czytam książki dotyczące tego okrasu ) Z góry dzięki za wypowiedzi i pozdrawiam
Posted
Ale wtopa ! nikt nie posiada odrobiny wiedzy w tym temacie ? Dodam do miejscowości Nową Wieś Wielką k/Bydgoszczy i Złotniki Kujawskie. Pozdrawiam.
Posted
Byłeś w muzeum w Szubinie?Można się tam trochę dowiedzieć o powstaniu.Jeśli jeszcze nie czytałeś to polecam książkę Walki o Noteć"
Posted
Cześć. Dzięki za info. obecnie Czytam Powstanie Wielkopolskie 1918-1919"-Zarys Dziejów, Jest niezła. Postaram się zdobyć książkę o której piszesz ( może wiesz gdzie jest do uchwycenia bo wydanie pewnie leciwe )Oczywiście sprawdzę antykwariat i biblioteki. Pozdrawiam.
Posted
Debogora, czy możesz napisać z jakiej miejscowości jesteś ? Twój wybór, może się okazać,że mieszkamy po sąsiedzku. A czasem nowy kolo" od łopaty to najlepsze trafienie sezonu. Ja jestem z Bydzi
Posted
Ta książka jest w Wielkopolskiej Bibliotece Cyfrowej,a nie w Kuj-Pom.Za pomyłkę przepraszam.http://www.wbc.poznan.pl/dlibra/results?action=SearchAction
Posted
Cześć. Debogra, raczej jestem za drobnicą, wobec czego zawsze możemy się dogadać jak masz ochotę to daj cynk na gg 5450379
Pozdrawiam

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information